Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στήλες

ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΕΣ Avgileaks Eυρωεκλογές 2014 Scanner Think Tank Ένας συνηθισμένος πολίτης ΈχουΜΜΕ και Λέμε ΑΠ’ ΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ Αντικατοπτρισμοί Ατζέντα Αυτοπροσδιορισμοί Αόρατες Πόλεις Βιβλιοθηκάριος Δευτέρα κάτι έχω Διαβάσαμε Διαδικτυωμένος Διεθνής Τύπος Είδα Εν συντομία Εντυπώσεις Εντός Φύλου Επί Σκηνής Επιλογές από το Διαδίκτυο Επιστολές Εφηβικό Θέατρο Ημερολόγια αναγνώσεων Ιστο(παρα)λόγιον Ιστολογήματα Κακοήθειες Κατά τα Λοιπά Κοινοβουλευτικός έλεγχος Κοσμοδρόμιο Κρείττον σιγάν; Κριτική Κινηματογράφου Κύριο Άρθρο Μετασχηματισμοί Οικονομικό Περισκόπιο Οπτικές ΠΟΛΥ - πολιτισμικά Παιδικό θέατρο Παραβατικά Περιδιαβάζοντας Περισκόπιο Ρήσεις & Παραπολιτικά Σήμερα είναι Κυριακή Σκάκι Στις αίθουσες τέχνης Στο και πέντε Στον Αφρό Συναντήσεις Σφαιρικά Σύντομα Τηλεπαράθυρα Τηλεόραση - Επιλογές Της Εβδομάδας Της ώρας Υπάρχει λόγος Υπάρχουν κι αλλού εκλογές Υπογραμμίσεις Υστερόγραφα Χρονογράφημα
27/05/17

Περί ανταγωνιστικότητας

Μια πρόσφατη έρευνα της ευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης Bruegel, όμως, υποστηρίζει ότι το πρόβλημα “αστάθειας” στην Ευρωζώνη δεν είναι οι εταίροι που δεν κάνουν τα μαθήματά τους, αλλά η Γερμανία. Η οποία παραβιάζει συνεχώς έναν κεντρικό κανόνα της Ευρωζώνης, αυτόν της διατήρησης του κοινού στόχου για τον πληθωρισμό.

26/05/17

Ιστορίες ηρώων

Το αφιέρωμα στον Αρ. Αλαφούζο, το οποίο ξεκινά με εκτενείς αναφορές στα παιδικά και νεανικά του χρόνια, όταν όλα έδειχναν ότι θα γινόταν μεγάλος και τρανός, περιγράφει αναλυτικά τη διαδρομή του στον χώρο της ναυτιλίας και των κατασκευών.

Οι βλαβερές συνέπειες των εμμονών...

Τι ακριβώς επιδιώκει με αυτό το αντιπολιτευτικό ύφος; Να πείσει ότι έχει το σθένος να κυβερνήσει τη χώρα, ακόμη κι αν στο μεταξύ την έχει διχάσει σε βάθος χρόνων; Ίσως αυτό πιστεύει. Όμως αυτό που πραγματικά συμβαίνει -αλλά μάλλον του διαφεύγει- είναι άλλο.

Κανένα τρόπαιο από το αποτρόπαιο

Θέλω να πω πως καλό θα ήταν να μην επαναληφθεί και στην περίπτωση αυτή το δηλητηριώδες φαινόμενο που ζήσαμε σε άλλες παρόμοιες στο παρελθόν. Να ανεμίζει ο καθένας τη σημαία των δικών του επιδιώξεων πάνω από τα τραύματα ενός ανθρώπου ή από μια τραγωδία που προκάλεσε η τρομοκρατική βία....

Κόφτε την πλάκα

Δεν γίνεται με την πρώτη ευκαιρία η αξιωματική αντιπολίτευση, συνεπικουρούμενη από τα δορυφορικά της κόμματα και μέσα ενημέρωσης, να γίνεται άλλοτε κοινωνός του κλίματος φόβου και άλλοτε διαπρύσιος κήρυκας των πιο ακραίων συνωμοσιολογικών σεναρίων.

25/05/17

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Με συντονισμένες προσπάθειες της αστυνομίας και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας η εγκληματικότητα, η δράση των συμμοριών και τα ποσοστά οπλοκατοχής έχουν εκμηδενισθεί. Αμέτρητοι φοιτητές απ' όλον τον κόσμο δίνουν ζωή και προσωπικότητα στο Μάντσεστερ, που σήμερα καταγράφει έναν από τους υψηλότερους δείκτες ανάπτυξης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κάτι που δεν φαίνεται να αλλάζει, παρά τις όποιες αβεβαιότητες του Brexit.


Ραδιόφωνο