Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η «Πρώτη Ακρόαση στο Δεύτερο» σε συναυλία από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Tην Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 21.00 - Η «Πρώτη Ακρόαση» αποτελεί μια σημαντική δράση του Δεύτερου Προγράμματος, ξεκίνησε, με στόχο να στηρίξει αλλά και να αναδείξει τους νέους Έλληνες δημιουργούς από όλη την Ελλάδα

Μια μοναδική μουσική συνεύρεση, μια συναυλία-συνάντηση, με τους νέους δημιουργούς στο επίκεντρο. Τα τραγούδια της «Πρώτης Ακρόασης» ενορχηστρώνονται από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και παρουσιάζονται σε μια μοναδική συναυλία στο στούντιο C του ραδιομεγάρου, παρουσία κοινού, που θα μεταδοθεί και ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 21.00.

Η «Πρώτη Ακρόαση» αποτελεί μια σημαντική δράση του Δεύτερου Προγράμματος, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019, με στόχο να στηρίξει αλλά και να αναδείξει τους νέους Έλληνες δημιουργούς από όλη την Ελλάδα. Ανοίγοντας τα μικρόφωνα σε πρωτοεμφανιζόμενους μουσικούς, συγκροτήματα, συνθέτες και τραγουδιστές, ώστε να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε «πρώτη ακρόαση» στο ραδιόφωνο.

Στο πλαίσιο αυτής τη δράσης, που οι παραγωγοί του Δεύτερου Προγράμματος, «υποδέχθηκαν» περισσότερα από 1.000 τραγούδια, επιχειρήθηκε να καταγραφεί όσο το δυνατόν σε πιο αδρές γραμμές αυτό που συμβαίνει σήμερα στον χώρο της δημιουργίας και να υπάρξει μια πρωτογενής επικοινωνία με νέους καλλιτέχνες, έτσι ώστε να ακουστούν τα δημιουργήματα τους. Μια δράση που το Δεύτερο φιλοδοξεί να αποτελέσει μια μουσική διέξοδο και ένα βήμα έκφρασης και ανάδειξης του ταλέντου τους στο ευρύτερο κοινό με τη σφραγίδα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Τ

ην Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 21.00, η δράση εξελίσσεται με την παρουσίαση δεκατεσσάρων (14) τραγουδιών, από αυτά που ξεχωρίσαμε.

Τα τραγούδια ενορχηστρώνονται από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με την ευθύνη του μαέστρου Αχιλλέα Γουάστωρ και υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη, ώστε να παρουσιαστούν για πρώτη φορά ζωντανά από τους ίδιους τους δημιουργούς τους!
Θα υπάρξει σύντομα και συνέχεια σε αυτό τον νέο κύκλο συνεργασίας του Δεύτερου με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ για τη «Πρώτη Ακρόαση»

Την συναυλία θα παρουσιάσει η Δήμητρα Κόχιλα.

Το Δεύτερο Πρόγραμμα με ανοιχτά μικρόφωνα και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον συνεχίζει να παρακολουθεί από κοντά ό,τι συμβαίνει στο χώρο της μουσικής.

Οι νέοι δημιουργοί και τα τραγούδια τους:

1.    Οι μπερντέδες
Ερμηνεία-Σύνθεση: Χάρης Βλαστάκης
Ποίηση: Ναπολέων Λαπαθιώτης

2.    Το Βράδυ στον κήπο
Ερμηνεία: Σαφήκα Καντούρα
Στίχοι: Ιωάννα Μπρατσολιά
Σύνθεση: Ηώ Μπιλίρη

3.    Πατρίδες
Ερμηνεία-Σύνθεση: Χρύσα Κωττάκη
Στίχοι: Σπύρος Λιμνιάτης

4.    Μια Γυναίκα στα Εξάρχεια
Ερμηνεία-Σύνθεση: Στέφανος Φωτόπουλος
Στίχοι: Νίκος Φωτόπουλος
5.    Παιδιά των άστρων
Στίχοι: Άκης Λούκας

Ερμηνεία Α’ εκτέλεσης-Σύνθεση: Βασίλης Φωτιάς
Ερμηνεία: Μάριος Ρέτσας
6.    Φεύγοντας

Ερμηνεία- Στίχοι-Σύνθεση: Παναγιώτης Δρίζος

7.    Μες την φωτιά
Ερμηνεία- Στίχοι- Σύνθεση: Παναγιώτης Βιώνης

8.    Μ’ ένα γλυκό του κουταλιού
Ερμηνεία- Στίχοι- Σύνθεση: Αποστόλης Μωραϊτης

9.    Κύματα
Ερμηνεία- Στίχοι- Σύνθεση: Ελένη Λαγού

10.    Ποιό όνειρο σε τραγουδά
Ερμηνεία- Σύνθεση: Βασίλης Αγροκώστας  
Στίχοι: Θεόδωρος Σαντάς

11.    Σεργιάνι στην Ανατολή
Ερμηνεία: Ναταλία Λαμπαδάκη
Στίχοι: Λίλα Στογιάννη
Σύνθεση: Κανάρης Κεραμάρης

12.    Τα χέρια
Ερμηνεία-Σύνθεση: Δημήτρης Μπάκουλης
Ποίηση: Αργύρης Χιόνης

13.    Σαμάλ
Ερμηνεία- Σύνθεση: Ανδρέας Δημητρέλης
Στίχοι: Κωνσταντίνος Χρυσανθάκης  
14.    Δρόμος
Ερμηνεία-Στίχοι- Σύνθεση: Βαγγέλης Κωστόπουλος

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στρατός και «ανοσία της αγέλης»

Στην τηλεόραση βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, για να απαντήσει στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής» από το οποίο τεκμηριώνεται ότι στον στρατό υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέσων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις