Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.2°C15.5°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.3°C
3 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
7 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥΣ / Ακούραστοι οργώνουν τις γειτονιές οι υποψήφιοι δήμαρχοι Χαλανδρίου, Αιγάλεω, Ζωγράφου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥΣ / Ακούραστοι οργώνουν τις γειτονιές οι υποψήφιοι δήμαρχοι Χαλανδρίου, Αιγάλεω, Ζωγράφου

Ακούραστοι και αφοσιωμένοι στο μέλλον του τόπο τους, βγαίνουν ξανά στις γειτονιές οι εν ενεργεία δήμαρχοι Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη ζητώντας από τους δημότες να τους υποστηρίξουν εκ νέου για να συνεχίσουν το έργο τους. Παράλληλα ο Νάσος Ηλιόπουλος οργώνει τις γειτονιές της Αθήνας διεκδικώντας τη συσπείρωση των πολιτών απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη εν όψει του δεύτερου γύρου την ερχόμενη Κυριακή.

Την ίδια ώρα ο Π. Γερουλάνος σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου κρατά αποστάσεις από τη στήριξη του ενός ή του άλλου υποψηφίου, που θα διοικήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια τον πρώτο δήμο της χώρας. Παίρνοντας, πάντως, δύναμη από την αγάπη των ανθρώπων, ο Ν. Ηλιόπουλος επαναλαμβάνει σε κάθε τόνο πως “προτεραιότητα είναι να δοθεί ζωή σε όλες γωνιές της πόλης που για κάποιους άλλους είναι αόρατες”.

Ο Ν. Ηλιόπουλος συναντήθηκε χθες με ηλικιωμένους στις λέσχες φιλίας Λαμπρινής και Γκράβας, ενώ συνομίλησε με εμπόρους και εργαζόμενους στο Παγκράτι. Σήμερα θα βρεθεί το πρωί στα Κάτω Πετράλωνα και το απόγευμα στην πλατεία Κυψέλης.

Γ. Λαγουδάκης (Πέραμα): “Κατορθώσαμε το ακατόρθωτο!”

“Έχουμε κάνει έναν άθλο και κατορθώσαμε αυτό που για πολλούς ήταν ακατόρθωτο” λέει στην “Α” ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης διεκδικώντας την επανεκλογή του την ερχόμενη Κυριακή.

“Το γεγονός ότι παραλάβαμε κατά γενική ομολογία τον πιο υπερχρεωμένο δήμο της χώρας, ο οποίος πλέον είναι ένας από τους πιο υγιείς οικονομικά, συνιστά μια μεγάλη επιτυχία για τη διοίκησή μας. Σκεφτείτε ότι αυτό συντελέστηκε υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι η χώρα μας βρέθηκε στην πιο δεινή κατάσταση της σύγχρονης ιστορίας της”, τονίζει ο Γ. Λαγουδάκης.

“Παραλάβαμε έναν δήμο που δεν μπορούσε να έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, που δεν είχε καν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ούτε βέβαια διαχειριστική επάρκεια” εξηγεί ο Γ. Λαγουδάκης. “Με κοπιώδεις, όμως, προσπάθειες καταφέραμε την οικονομική εξυγίανση του δήμου, αλλά και την απορρόφηση κοινοτικών πόρων” λέει με ανακούφιση και συνεχίζει:

“Να φανταστείτε ότι παραλάβαμε μηδενικό ταμείο και σήμερα διαθέτουμε 10 εκατ. ευρώ. Κατορθώσαμε την υπαγωγή των χρεών του δήμου σε καθεστώς ρύθμισης. Αναχρηματοδοτήσαμε δάνεια ύψους 14 εκατ. ευρώ εξασφαλίζοντας από τις τράπεζες χαμηλότερο επιτόκιο με κέρδος 4 εκατ. ευρώ, ποσόν που αξιοποιούμε για έργα υποδομής στην πόλη μας”.

“Απομακρύνουμε τις δεξαμενές πετρελαίου”

Μιλώντας για το έργο του, ο Γ. Λαγουδάκης τονίζει: “Έχοντας επιτύχει στην οικονομική εξυγίανση, μετά από χρόνια ο δήμος μας κατόρθωσε να υλοποιήσει επενδύσεις σε έργα υποδομής με ίδιους πόρους ή συνδυαστικά με πόρους της Περιφέρειας Αττικής και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων”. Μεταξύ αυτών των έργων είναι οι διανοίξεις δρόμων και έργα οδοποιίας, αλλά και έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, καθώς “λόγω της αμφιθεατρικής κλίσης της η πόλη μας διατρέχει μεγάλο κίνδυνο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις” λέει.

Αντιμετωπίζοντας το χρόνιο πρόβλημα της ρύπανσης στην περιοχή, ο Γ. Λαγουδάκης λέει με ενθουσιασμό πως “σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τη διοίκηση των ΕΛΠΕ κατορθώσαμε την απομάκρυνση δεξαμενών πετρελαίου της πρώην BP -συμφερόντων σήμερα των ΕΛΠΕ- που καταλάμβαναν 130 στρέμματα σε σύνολο 304 στρεμμάτων. Ήδη η αποψίλωση βρίσκεται σε εξέλιξη”.

“Μετά από είκοσι χρόνια εγκατάλειψης...”

Δεν αρκεστήκαμε σε αυτά” λέει κοφτά ο Γ. Λαγουδάκης. “Για εμάς είναι πολύ σημαντικό οι γειτονιές μας να έχουν ζωή” συνεχίζει απαριθμώντας τις παρεμβάσεις στην πόλη: “Επί δικής μας διοίκησης λειτούργησαν και οι είκοσι παιδικές χαρές, τις οποίες είχαμε παραλάβει κλειστές και χωρίς πιστοποίηση. Δώσαμε έμφαση στους αθλητικούς χώρους κατασκευάζοντας νέους, επισκευάζοντας υφιστάμενους όπως το γήπεδο ποδοσφαίρου ή το στάδιο της πόλης”.

“Για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια εγκατάλειψης ετοιμάζουμε να παραδώσουμε στους κατοίκους της πόλης μας το δημοτικό κολυμβητήριο, για το οποίο αξιοποιήσαμε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος ΙΙ’” υπογραμμίζει ο Γ. Λαγουδάκης. “Με τη δική μας διοίκηση, η πόλη παίρνει ξανά ζωή, αφού μετά από πολλά χρόνια φτιάξαμε έναν χώρο αναφοράς για περίπατο, άθληση και αναψυχή” τονίζει μιλώντας για “έναν ιδιαίτερο χώρο στο κέντρο της πόλης μας, που τον αναμορφώσαμε πλήρως”. “Έτσι, δώσαμε ζωή σε μια κατεστραμμένη περιοχή, που οι προηγούμενες διοικήσεις είχαν παντελώς εγκαταλείψει” λέει με υπερηφάνεια.

“Ο δικός μας χώρος δίπλα στην θάλασσα”

Παράλληλα, μιλά για τις παρεμβάσεις στο δυτικό άκρο της πόλης, πίσω από το πορθμείο Περάματος - Σαλαμίνας. “Αναζωογονήσαμε αυτό το τμήμα της πόλης μας, όπου διαμορφώσαμε τους ελεύθερους χώρους και τον πεζόδρομο για να έχουν οι κάτοικοί μας έναν δικό τους χώρο κοντά στη θάλασσα” τονίζει ο Γ. Λαγουδάκης προσθέτοντας: “Δίνοντας ξανά πνοή στον πολιτισμό, κάναμε μια μεγάλη παρέμβαση στο δημοτικό ανοιχτό θέατρο ‘Μίκης Θεοδωράκης’ με τους πολίτες της περιοχής να απολαμβάνουν πλέον εξαιρετικές θερινές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις” λέει ο Γ. Λαγουδάκης.

Ενώ μιλώντας για τις κοινωνικές παρεμβάσεις ο Γ. Λαγουδάκης τονίζει: “Η αλληλεγγύη σε έναν δήμο, όπως ο δικός μας, όπου η ανεργία και η ανέχεια εδώ και πολλά χρόνια βρίσκονται στο ‘κόκκινο’, λόγω της συρρίκνωσης της δραστηριότητας στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, είναι πολύ σημαντική. Γι’ αυτό χάριν της συμβολής της Περιφέρειας Αττικής εξασφαλίστηκαν πόροι για την ανακούφιση των συμπολιτών μας”.

Επίσης, τόνισε πως “από την πρώτη στιγμή της προσφυγικής κρίσης, πρωτοστατήσαμε στη δημιουργία του πρώτου κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό Περάματος, όπως και στην ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία μας”. “Το Πέραμα είναι μια πόλη που φτιάχτηκε από πρόσφυγες. Είναι μια πόλη της εργατιάς με υπερήφανους ανθρώπους, όπου η μισαλλοδοξία δεν έχει θέση και εμείς από την πρώτη στιγμή της διοίκησής μας συγκρουστήκαμε με τον φασισμό, τον ναζισμό, την ξενοφοβία, που είχε φωλιάσει στην πόλη μας” υπογραμμίζει.

Δημ. Μπίρμπας: Εκλογική δεξαμενή μας είναι οι πολίτες

“Το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει” λέει σε όλους τους τόνους ο Δημήτρης Μπίρμπας, δήμαρχος Αιγάλεω, που έχει περάσει στον δεύτερο γύρο και διεκδικεί την επανεκλογή του. Αύριο καλεί στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης στις 8 μ.μ. στην πλατεία Εσταυρωμένου.

“Συγκρατήσαμε τις δυνάμεις αυξάνοντας οριακά το ποσοστό μας” τόνισε (ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο) ο Δημ. Μπίρμπας προσθέτοντας: “Πάμε στον δεύτερο γύρο με αισιοδοξία. Αυτή απορρέει από τη θετική ανταπόκριση των συνδημοτών μας για το έργο μας και από την πολύ καλή σχέση που έχουμε ως παρούσα δημοτική αρχή με τους υπόλοιπους συνδυασμούς”. Μιλώντας για τη μετεκλογική συνεργασία ο Δημ. Μπίρμπας σκιαγράφησε τα χαρακτηριστικά της στη βάση των δώδεκα αρχών που η παράταξη “Ανάπλαση Αιγάλεω” έχει συμφωνήσει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο.

Αυτές οι δώδεκα αρχές συνοψίζονται στον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα υπηρεσιών, την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, τον προγραμματισμό επέκτασης του δημόσιου χώρου, τη διατήρηση και ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών, τη διατήρηση χαμηλής τιμής επιβάρυνσης σε κατοικία και των χαμηλών ανταποδοτικών τελών, την ανθρωπιστική αντιμετώπιση στο προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα, τη συμφωνία σε τεχνικό πρόγραμμα για λειτουργική αναδιάρθρωση υπηρεσιών με στόχο τον ψηφιακό δήμο, τη διεύρυνση των συμμετοχικών θεσμών, τη στήριξη της κοινωνικής οικονομίας και της ποιοτικής εργασίας και της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση συνεργασίας με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, την εξωστρέφεια και την ενίσχυση των διαδημοτικών συνεργασιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και τον συλλογικό τρόπος διοίκησης των δημοτικών οργάνων και επιτροπών.

“Επιδίωξή μας δεν είναι να κάνουμε μια συνεργασία για την κατανομή θέσεων, αλλά να διερευνούμε τις συνεργασίες με βάση αυτές τις δώδεκα αρχές μας, που έχουμε συναποφασίσει ήδη από το Νοέμβριο και είναι αυτές που θα χαρακτηρίζουν την πιθανή μετεκλογική συνεργασία” ξεκαθάρισε ο Δημ. Μπίρμπας.

“Είμαστε αισιόδοξοι γιατί και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, που οι δυνάμεις είχαν περίπου αντίστοιχο ποσοστό με αυτό που κατέγραψαν στον πρώτο γύρο, εμείς κατορθώσαμε στον δεύτερο γύρο να κερδίσουμε με 60,5%” υπογράμμισε για να καταλήξει: “Άρα αισιοδοξούμε και τώρα ότι, παρά τη γενικότερη δυσμενή πολιτική συγκυρία σε σχέση με τον χώρο που μας στηρίζει, θα τα πάμε καλά”.

Ρίχνονται ξανά στη μάχη σε Χαλάνδρι και Ζωγράφου

“Η πολύπλευρη εκπροσώπηση όλων των απόψεων στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου δημιουργεί νέα δεδομένα και ανάγκες προκειμένου να εξασφαλιστούν η συνέχεια, το απαραίτητο πνεύμα συνεργασίας και η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης” τονίζει η παράταξη “Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου”, με επικεφαλής τον Σίμο Ρούσσο, που ρίχνεται ξανά στη μάχη για την επανεκλογή του. Να σημειωθεί ότι στον πρώτο γύρο αυτής της εκλογικής αναμέτρησης η παράταξη του Σ. Ρούσσου συγκέντρωσε 32,18%.

“Η πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά 11 ποσοστιαίων μονάδων από τον πρώην δήμαρχο κ. Κουράση, η ισχυρή εκπροσώπηση με 13 έδρες της αντίστασης στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο μας δίνει αυξημένη ευθύνη και αισιοδοξία για τη συνέχιση του έργου μας” τονίζει στην ανακοίνωσή της η “Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου” ζητώντας εκ νέου τη στήριξη των δημοτών για να μην επιστρέψει η πόλη “στα χρόνια της αδράνειας και της εγκατάλειψης”.

“Δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας” λέει απευθυνόμενη στους δημότες Ζωγράφου η δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη, η οποία, έχοντας συγκεντρώσει 25,41% στον πρώτο γύρο, τους καλεί “να μην επιτρέψουν στο ‘σύστημα Καζάκου’ να επανέλθουν”, καθώς “με τις πολιτικές τους προκάλεσαν ζημιά στον δήμο και στην πόλη μας”.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Ανοιχτής Πόλης" και του "Πειραιά για Όλους"

Με επικεφαλής τον Νάσο Ηλιόπουλο, οκτώ έδρες καταλαμβάνει η “Ανοιχτή Πόλη” στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων. Μαζί του εξελέγησαν οι Ρήγας Αξελός, Δέσποινα Αλεβυζάκη, Κώστας Αλεξίου, Δημήτρης Αγανίδης, Έφη Γιαννοπούλου, Κυριάκος Αγγελάκος και Μαίρη Βαβαγιάννη.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά η παράταξη “Πειραιάς για Όλους” με επικεφαλής τον Ν. Μπελαβίλα εκλέγει τους Λία Δρίτσα, Παναγιώτης Αναστασάκος, Δημήτρης Γκερλές, Βάνα Μελά, Μαρία Σταθάκη και Παναγιώτη Βουτυράκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL