Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών ο Ηλίας Κατσαρός σε Λυκόβρυση - Πεύκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών ο Ηλίας Κατσαρός σε Λυκόβρυση - Πεύκη

Της Μαρίας Παπαθανασίου*

Ξεπερνά τις αρχικές προβλέψεις η απήχηση που συναντά στη Λυκόβρυση και την Πεύκη ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλίας Κατσαρός, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση, Λυκόβρυση - Πεύκη Μαζί». Στην τελική ευθεία προς τις δημοτικές εκλογές, ο Ηλίας Κατσαρός έχει αποκτήσει ένα σαφές προβάδισμα νίκης, όπως εκτιμούν έμπειροι γνώστες των όσων συμβαίνουν στην τοπική κοινωνία, που έχουν θητεύσει σε διάφορα πόστα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, το ίδιο συμπέρασμα βγαίνει από το κλίμα που επικρατεί στις δημόσιες εμφανίσεις των συνολικά έξι υποψηφίων δημάρχων και ιδιαίτερα τα ντιμπέιτ που διοργανώνουν συλλογικότητες της περιοχής και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι προτάσεις - δεσμεύσεις του Ηλία Κατσαρού για ουσιαστική ενοποίηση των δύο πόλεων όχι μόνο σε θεσμικό επίπεδο, αλλά και σε έργα υποδομής και στα δημοτικά τέλη και σε αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, εγγυώνται μια νέα πνοή στην ευρύτερη περιοχή. Ισχυρό πλεονέκτημά του είναι επίσης το γεγονός ότι ηγείται μιας νέας δημοτικής παράταξης, που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα (και απωθητικά για τους πολίτες) προσωποκεντρικά σχήματα, αφού είναι η μόνη που συγκροτήθηκε με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο και δεν έχει τις οποιεσδήποτε εξαρτήσεις, ούτε οικονομικές, ούτε πολιτικές, ούτε απέναντι σε ετερόκλητες, αφύσικες και “υπόγειες” εκλογικές συμμαχίες, που έχουν ως μοναδικό στόχο να υπηρετήσουν προσωπικά, μικροκομματικά και συντεχνιακά συμφέροντα κάποιων παραγόντων της περιοχής. Παράλληλα, έχει έναν ξεκάθαρο δημοκρατικό και προοδευτικό προσανατολισμό και στηρίζεται σε ένα δυναμικό επιτελείο συνεργατών όλων των ηλικιών (εντός και εκτός του ψηφοδελτίου της παράταξης), που αποτελεί εγγύηση για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου αλλά και ρεαλιστικού προγράμματος για την αναμόρφωση των δύο πόλεων και την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών.

Δεν είναι επαγγελματίας πολιτευτής ο Ηλίας Κατσαρός, αλλά και δεν έρχεται από το... πουθενά, καθώς είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στον τόπο του, που σέβεται και εμπνέει τους συνεργάτες του, αμβλύνει τις τυχόν αντιθέσεις και πορεύεται με όραμα και σχέδιο σε όλες τις δραστηριότητες που αναπτύσσει. Με αυτά τα προσόντα είναι βέβαιοι όσοι τον γνωρίζουν καλά ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών μπορεί ως δήμαρχος να αναδείξει στην πράξη τα οφέλη της ευρύτερης συνεργασίας με δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων που ενδιαφέρονται να γίνει ο Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης παράδειγμα προς μίμηση στην Αττική. Άλλωστε, ο ίδιος απευθύνεται στους ψηφοφόρους και τους παροτρύνει να εκλέξουν τους καλύτερους από όποιον συνδυασμό επιλέξουν, ώστε τώρα -και για πρώτη φορά με την απλή αναλογική- να διευκολυνθεί το έργο της νέας δημοτικής αρχής.

* H Μαρία Παπαθανασίου είναι μέλος της δημοτικής παράταξης "Πολίτες σε Δράση, Λυκόβραση - Πεύκη Μαζί"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL