Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Χρήστος Γιαννούλης: / Χρήστος Γιαννούλης: Ο Απ. Τζιτζικώστας αποφεύγει τον διάλογο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρήστος Γιαννούλης: / Χρήστος Γιαννούλης: Ο Απ. Τζιτζικώστας αποφεύγει τον διάλογο

Θεσσαλονίκη. Την απουσία δημόσιας αντιπαράθεσης για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με κύρια ευθύνη του Απόστολου Τζιτζικώστα, καυτηρίασε για μια ακόμη φορά ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τον συνδυασμό «Κοιτάμε Μπροστά» Χρήστος Γιαννούλης, ενώ άσκησε κριτική στη σημερινή διοίκηση της ΠΚΜ για τα λιμνάζοντα ευρωπαϊκά κονδύλια και τις απευθείας αναθέσεις έργων στο όνομα της «έκτακτης ανάγκης».

Μιλώντας στον ΑΝΤ 1, αλλά και στο Κόκκινο τόνισε ότι «ενώ σε όλη την Ελλάδα, όπως συμβαίνει σε κάθε πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα, οι υποψήφιοι αντιπαρατίθενται με τις θέσεις τους και με επιχειρήματα προκειμένου οι ψηφοφόροι να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη άποψη πριν από την τελική τους επιλογή, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Τζιτζικώστας αποφεύγει τον διάλογο στερώντας με αυτόν τον τρόπο από τους πολίτες το δικαίωμα να ενημερωθούν πραγματικά για τα έργα και τις ημέρες του».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» άσκησε κριτική για τη χαμηλή απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων από την ΠΚΜ και μάλιστα σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η καινοτομία και οι νεοφυείς επιχειρήσεις, που θα μπορούσαν να δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, όπως και για τις απευθείας αναθέσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ που αναφέρθηκαν σε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

«Εμείς στις 26 Μαΐου ζητάμε την ψήφο των πολιτών για να πάμε τον τόπο μπροστά» υπογράμμισε σε άλλο σημείο, ενώ απαντώντας σε όσους βιάζονται να προβλέψουν ότι στην ΠΚΜ δεν θα υπάρξει δεύτερος γύρος σχολίασε: «Φοβάμαι ότι θα κοπούν αρκετά χαμόγελα και αρκετά αλαζονικά βλέμματα το βράδυ της Κυριακής, όχι γιατί είμαστε καλύτεροι, αλλά γιατί εμείς δεν θεωρούμε ότι η Περιφέρεια είναι ιδιοκτησία μας η οποία παραχωρείται σε νεκρό χρόνο με συμβολαιογραφικές πράξεις».

Για τα προβλήματα και τις ανάγκες της Κεντρικής Μακεδονίας ο Χρ. Γιαννούλης τόνισε πως «πρέπει να σχεδιάσουμε μια Περιφέρεια που θα διασυνδέεται οδικά, να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα ότι είμαστε και χερσαία και θαλάσσια πύλη. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι στην παγκόσμια αγορά παίζει ιδιαίτερο ρόλο η σπανιότητα και ιδιαιτερότητα προϊόντων και υπηρεσιών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL