Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Διπλό χτύπημα στον Πειραιά από τραμπούκους και τον Μώραλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διπλό χτύπημα στον Πειραιά από τραμπούκους και τον Μώραλη

Διπλό χτύπημα δέχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Ν. Μπελαβίλα. Το ένα με βαριοπούλες στα γραφεία της παράταξης στην 4η Δημοτική Ενότητα. Το δεύτερο χτύπημα ήρθε από τον ίδιο τον δήμαρχο της πόλης Γ. Μώραλη, ο οποίος επιμένει να τοποθετεί το εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα από αυτό της Χρυσής Αυγής.

Το πρώτο χτύπημα ήρθε προχθές το βράδυ. Ενώ η παράταξη “Πειραιάς για όλους” είχε τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, τραμπούκοι μέσα στη νύχτα επιτέθηκαν με βαριοπούλες στα γραφεία της παράταξης στην Παλιά Κοκκινιά και έσπασαν την τζαμαρία. “Ακούστε μπράβοι: Έχουμε νικήσει ήδη για να τρομάξουμε. Είμαστε πολλοί και παλιοί για να μας φοβίσετε. Συνεχίζουμε σαν να μην τρέχει τίποτα, νηφάλια, ειρηνικά, δημοκρατικά! Ολιγάρχες και οι τραμπούκοι τους δεν έχουν θέση στην περήφανη δημοκρατική πόλη μας. Άντε γεια!” ήταν το σχόλιο του Ν. Μπελαβίλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το δεύτερο χτύπημα ήρθε από τον δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη, ο οποίος, προφορικά επικαλούμενος γραφειοκρατικό κώλυμα περί μη ανάκλησης της απόφασης που ελήφθη από τη δική του πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, επιμένει στη χωροθέτηση του εκλογικού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στην Χρυσή Αυγή επί της πλατείας Κοραή. Για το ζήτημα επιστολή έστειλε στον δήμαρχο ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Χρ. Φωτιάδης και οι βουλευτές Α’ Πειραιά Θ. Δρίτσας, Ελ. Σταματάκη, Κ. Δουζίνας και Γ. Γεννιά ζητώντας “δίκαιη κατανομή των δημόσιων χώρων για την εγκατάσταση των εκλογικών περιπτέρων” ενόψει των ευρωεκλογών. Επαναλαμβάνουν, μάλιστα, την πρότασή τους για χωροθέτηση εκλογικού περιπτέρου επί των οδών Βασιλέως Γεωργίου και Ηρώων Πολυτεχνείου.

“Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση διαμορφώνει όρους σαφούς ανισοτιμίας στον εκλογικό αγώνα” υπογραμμίζουν, αναμένοντας την άμεση απάντηση του Γ. Μώραλη γιατί, όπως τονίζουν, η εν λόγω απόφαση της προσδιορισμένης από τον δήμαρχο πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να εγκατασταθεί το εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ εντός της Πλατείας Κοραή είναι “εκτός κανόνων δεοντολογίας”. “Είναι απόφαση απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και επικίνδυνη”, υπογραμμίζουν στην επιστολή τους, εξηγώντας: “Η συνύπαρξή μας στον ίδιο χώρο με τους αρνητές της δημοκρατίας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Όλα αυτά σας είναι γνωστά με επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, που μέχρι στιγμής δεν έχουν μεταβάλει τη λανθασμένη σας απόφαση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL