Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Απειλές με ύφος υπόκοσμου από τον Γ. Πατούλη στη Ρ. Δούρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απειλές με ύφος υπόκοσμου από τον Γ. Πατούλη στη Ρ. Δούρου

"'Με απειλείτε;' ρωτά με απορία η Ρ. Δούρου τον Γ. Πατούλη, για να της απαντήσει: 'Ναι. Προφανώς. Σας απειλώ πολιτικά'". Αυτός ήταν ένας από τους διαλόγους που άφησε άναυδο κάθε τηλεθεατή. Διατυπώθηκε στο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων περιφερειαρχών για την Αττική, που προβλήθηκε στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ μεταμεσονυχτίως δίνοντας τον τόνο στο προεκλογικό κλίμα που αναμένεται να κυριαρχήσει μέχρι το άνοιγμα των καλπών το πρωί της 26ης Μαΐου.

Ο προαναφερθείς διάλογος αφορούσε τη θερινή πλημμύρα στο ρέμα Σαπφούς στο Μαρούσι, όπου μέσα στη λάσπη βούλιαξαν οχήματα, με τον δήμαρχο Γ. Πατούλη να επιρρίπτει ευθύνη στη Ρ. Δούρου για την μη εκτέλεση των απαραίτητων έργων. Η ίδια επιχείρησε να εξηγήσει ότι πως, παρότι υπήρχε προϋπολογισμένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής για το αντιπλημμυρικό έργο, ο Γ. Πατούλης δεν μερίμνησε ώστε οι τεχνικές μελέτες να είναι επαρκείς για τη χρηματοδότησή τους.

“Ακούω επί ένα τέταρτο δυο ανθρώπους (σ.σ.: Πατούλης και Σγουρός) οι οποίοι μετρούν δεκαετίες στην Αυτοδιοίκηση. Ακόμη δεν έχουν ξεμπερδέψει το κουβάρι των αρμοδιοτήτων. Δεν μας έχουν δώσει κανένα εχέγγυο με απτά, παραγόμενα αποτελέσματα και ζητούν ψήφο!”τόνισε η Ρ. Δούρου προσθέτοντας: “Εγώ τρομοκρατήθηκα [...] Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης και σε αυτό ελλοχεύει ο κίνδυνος να αυξηθεί το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, γιατί οι νέοι άνθρωποι βλέπουν έμπειρους άνδρες να λένε ψέματα!”.

Αδιάβαστος πιάστηκε ο Γ. Πατούλης στο θέμα της συνδρομής της Περιφέρειας στην κατάσβεση πυρκαγιών, καθώς, ενώ επιχείρησε να επιτεθεί στη Ρ. Δούρου για την καταστροφή στο Μάτι, ισχυριζόταν πως η Περιφέρεια έχει τον συντονισμό του έκτακτου γεγονότος, αγνοώντας τον ρόλο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. “Πυροσβεστική” ήταν η παρέμβαση του Γ. Σγουρού, ο οποίος εξήγησε ότι η Περιφέρεια έχει ως αρμοδιότητα τον καθαρισμό των ρεμάτων και την παροχή υδροφόρων και οχημάτων προς τους δήμους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Κι ενώ ο Γ. Πατούλης ισχυριζόταν ότι η Περιφέρεια πρέπει να μισθώσει πτητικά μέσα για την πυρόσβεση, ανώμαλη ήταν η προσγείωσή του όταν Δούρου και Σγουρός του εξήγησαν ότι η Περιφέρεια ούτε έχει την αρμοδιότητα, η οποία ανήκει στην Πυροσβεστική, ούτε υπάρχουν πόροι για τη μίσθωσή τους.

Η Ρ. Δούρου μιλώντας για την προετοιμασία της Περιφέρειας Αττικής για την αντιπυρική περίοδο μίλησε για την προς δημοπράτηση αγορά 35 οχημάτων από πόρους του ταμείου της Περιφέρειας για την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ερωτηθείσα εάν αγωνιά για τυχόν νέο κίνδυνο, η ίδια απάντησε: “Όποιος έχει βάλει το χέρι του στο Ευαγγέλιο ή το σύνταγμα, οφείλει να μην κοιμάται. Οφείλει πάντα να είναι ανήσυχος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL