Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Απάντηση από τον συνδυασμό "Δύναμη Ζωής" / Απάντηση από τον συνδυασμό "Δύναμη Ζωής": Ο Γ. Πατούλης αγνοεί τη συνολική αποκατάσταση των προσφυγικών της Αλεξάνδρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση από τον συνδυασμό "Δύναμη Ζωής" / Απάντηση από τον συνδυασμό "Δύναμη Ζωής": Ο Γ. Πατούλης αγνοεί τη συνολική αποκατάσταση των προσφυγικών της Αλεξάνδρας

Σε κριτική άνευ αντικειμένου επιδίδεται ο “γαλάζιος” υποψήφιος περιφερειάρχης Γ. Πατούλης βάλλοντας κατά της Ρ. Δούρου για το έργο της. Αυτή τη φορά επέλεξε να δει αποσπασματικά την υπόθεση της αποκατάστασης των προσφυγικών πολυκατοικιών της λεωφόρου Αλεξάνδρας προτάσσοντας μόνο τον χώρο όπου θα λειτουργήσει έκθεση για τη μικρασιατική μνήμη και με αυτό το σκεπτικό θεώρησε σκόπιμο να επιτεθεί εκ νέου στην περιφερειάρχη καταλογίζοντάς της ανεπάρκεια.

“Τα γεγονότα είναι 'ξεροκέφαλα' και για μία ακόμη φορά εκθέτουν τον Γ. Πατούλη” σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου της “Δύναμης Ζωής” Γ. Μοίρας απαριθμώντας σειρά παρεμβάσεων έως ότου το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων να εγκρίνει τη μελέτη αποκατάστασης των προσφυγικών πολυκατοικιών της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σημειωτέον ότι η εκτέλεση των εργασιών θα γίνει με πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Μοίρας υπενθυμίζει ότι τον Αύγουστο του 2016 με ρύθμιση μεταβιβάστηκε η κυριότητα των 177 διαμερισμάτων του συγκροτήματος των Προσφυγικών από το Δημόσιο (ΕΤΑΔ) στην Περιφέρεια Αττικής και με αυτόν τον τρόπο “δικαιώθηκαν οι πολύχρονοι αγώνες και το δίκαιο αίτημα πολλών κοινωνικών φορέων, τοπικών συλλογικοτήτων και της ακαδημαϊκής κοινότητας με εμβληματική συμβολή της Άννυς Βρυχέα”. Ακολούθως στο Περιφερειακό Συμβούλιο με εισήγηση της διοικούσας παράταξης ελήφθη απόφαση για τη δέσμευση ποσού που θα προοριστεί για την αποκατάσταση των προσφυγικών πολυκατοικιών και την ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου.

Τον Ιανουάριο 2019 εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού η μελέτη αποκατάστασης των προσφυγικών πολυκατοικιών, πράγμα που άνοιξε τον δρόμο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και την πλήρη αποκατάστασή τους μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης. Τη μελέτη αποκατάστασης υπέβαλε η Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. υπό τον πρόεδρο του οργανισμού Νίκο Μπελαβίλα ως συντονιστή, ενώ το έργο θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Αττικής με πλήρη χρηματοδότηση.

Με αυτά τα δεδομένα, δρομολογείται η αναβίωση των 177 διαμερισμάτων επιφάνειας 50 τ.μ. έκαστο που περιλαμβάνονται στα οκτώ κτήρια των προσφυγικών πολυκατοικιών της λεωφόρου Αλεξάνδρας και θα διατεθούν κατά ένα μέρος ως κοινωνική κατοικία στους συνοδούς των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο "Αγ. Σάββας".

“Για το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού της πρωτεύουσας έχει δεσμευτεί η Ρένα Δούρου και έχει έρθει από καιρό σε επαφή με σωματεία Μικρασιατών από δήμους της Αττικής αλλά και τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας” υπογραμμίζει ο Γ. Μοίρας. “Δυστυχώς ο κ. Πατούλης πιστεύει ότι τα Προσφυγικά μπορούν να γίνουν επιχείρημα στο ανύπαρκτο πρόγραμμά του για την Περιφέρεια Αττικής”,τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της "Δύναμης Ζωής" διερωτώμενος για την “άγνοια” του “γαλάζιου” υποψηφίου.

“Ό,τι κι αν ισχύει, η νέα πρόκληση Πατούλη, η οποία θίγει συν τοις άλλοις τη μνήμη και την Ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού λίγες μέρες πριν από τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την εγκατάσταση ελληνικών δυνάμεων στη Σμύρνη και την έναρξη της Μικρασιατικής Εκστρατείας, δεν διορθώνεται από σέλφι και φανφάρες, δεν αναπληρώνει κανένα κενό ενός ανύπαρκτου προγράμματος για την Περιφέρεια Αττικής και αποτελεί ένα επιπλέον στοιχείο -ανάμεσα στα πολλά- στο οποίο ο πολίτης θα του δώσει την αρμόζουσα απάντηση στην κάλπη” υπογραμμίζει ο Γ. Μοίρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL