Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.8°C28.0°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.4°C28.5°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C27.6°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.5°C25.8°C
5 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
28.9°C29.0°C
0 BF 21%
Κλίμα αισιοδοξίας και νίκης στην παρουσίαση του συνδυασμού Αλληλέγγυα Πόλη-Συμμαχία για το Ίλιον
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κλίμα αισιοδοξίας και νίκης στην παρουσίαση του συνδυασμού Αλληλέγγυα Πόλη-Συμμαχία για το Ίλιον

«Χιλιάδες πολίτες, που αγωνιούν για την πόλη τους, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε εμάς και ζητούν την αλλαγή σελίδας» τόνισε ο Κώστας Κάβουρας στην ομιλία του, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «έχω την τιμή να βρίσκομαι μπροστά, σε ένα πρωτόγνωρο, φιλόδοξο εγχείρημα, που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί η πόλη μας».

«Η επί 36 χρόνια παρουσία των ίδιων ανθρώπων στο τιμόνι του Δήμου, ήρθε η ώρα να τελειώσει», προσδιορίζοντας ως στόχο τη νίκη, κάνοντας λόγο για δημιουργικές προτάσεις και ρεαλιστικό σχέδιο για την προώθηση αποφασιστικών λύσεων για το Ίλιον.

«Απέναντι σε μια πόλη δίχως ταυτότητα – αντιτάσσουμε μια πόλη πολιτισμού, αλληλεγγύης και ποιότητας ζωής.

Απέναντι στην μισαλλοδοξία προβάλλουμε την ενίσχυση της δημοκρατίας και της συμμετοχής, της αλληλεγγύης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Απέναντι στην εικόνα των γειτονιών της εγκατάλειψης, της μιζέριας και της φθοράς, τις συνοικίες α’ και β’ κατηγορίας, θέλουμε να δημιουργήσουμε όμορφες, ζωντανές γειτονιές που θα αναδεικνύουν την διαφορετικότητα τους.

Απέναντι στα “παχιά” λόγια και τις εύκολες υποσχέσεις «προστιθέμενης αξίας» αντιπροτείνουμε ένα βιώσιμο μοντέλο τοπικής ανάπτυξης με κινητήρια δύναμη τους ανθρώπους της πόλης μας. Η πόλη μας εξάλλου, είναι πρώτα από όλα οι άνθρωποι της.

Απέναντι στην πεπατημένη διαχειριστική λογική της διοίκησης του Δήμου, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα υπόδειγμα δημοτικής διαχείρισης με όρους απόλυτης διαφάνειας, δικαιοσύνης και κοινωνικής ανταποδοτικότητας, με τα “αυτιά” και τους ορίζοντές μας ανοιχτούς στις προτάσεις των πολιτών.

Απέναντι στη στασιμότητα, αντιτάσσουμε την εξωστρέφεια, την τεχνολογική και καινοτόμα δράση. Οραματιζόμαστε μια πόλη “έξυπνη”, μια πόλη με ρίζες στο παρελθόν, αλλά με το βλέμμα της στραμμένο στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κάβουρας θέτοντας τα διακυβεύματα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Αναφερόμενος στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της δημοτικής κίνησης, ο κ. Κάβουρας τόνισε πως «κριτήριο για μας δεν είναι μόνο το “πόσες ψήφους θα φέρει ο καθένας”. Αυτό δοκιμάστηκε για δεκαετίες στην πόλη μας και έχει αποτύχει».

Το ψηφοδέλτιο της δημοτικής κίνησης συγκροτήθηκε στη βάση τριών κριτηρίων σύμφωνα με τον ίδιο: «Nα είναι ενεργοί πολίτες. Ο καθένας να είναι δραστήριος στο χώρο που κινείται αναζητώντας λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή όλων. Nα είναι ικανοί, δηλαδή να είναι καλοί σε αυτό που κάνουν – σε ότι κάνει ο καθένας, αρκεί να το κάνει καλά. Να έχουν όρεξη να δουλέψουν».

Στην συνέχεια, ο κ. Κάβουρας, παρουσίασε όλους τους υποψήφιους και όλες τις υποψήφιες του συνδυασμού, μια «ομάδα έντιμων και ικανών ανθρώπων» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απευθύνουν στους παρευρισκόμενους από έναν σύντομο χαιρετισμό.

Τέλος, χαιρέτησαν στην εκδήλωση ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου. Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δημήτρης Βίτσας, Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι Βουλευτές Β’ Αθήνας, Χαρά Καφαντάρη και Νίκος Τόσκας, ο Βουλευτής Β’ Αθήνας και Υπ. Ευρωβουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής ο πρ. Βουλευτής, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θοδωρής Σχινάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Νικολέτα Δανιά, Χριστόφορος Δανάκος, Νεκτάριος Κορδής και Αναστασία Στεφανοπούλου και ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και Υπ. Ευρωβουλευτής, Γιώργος Πετρόπουλος, οι Υπ. Ευρωβουλευτές, Ελευθερία Αγγέλη, Γιώτα Λαζαροπούλου, Ιωάννα Κοντούλη, Πάνος Λάμπρου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου, Βαγγέλης Αυγουλάς, Χρήστος Μπατσής και Σούλης Τσακανίκας, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Γιάννης Ελαιοτριβάρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πετρούπολης, Νίκος Σταγκουράκης, ο Υπ. Δήμαρχος Πετρούπολης, Μανώλης Μπουσούνης και αντιπροσωπεία του δημοτικού συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL