Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Ρένα Δούρου: / Ρένα Δούρου: Πρέπει να σταματήσουμε να θάβουμε σκουπίδια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρένα Δούρου: / Ρένα Δούρου: Πρέπει να σταματήσουμε να θάβουμε σκουπίδια

Πυρά κατά Πατούλη και Σγουρού εξαπέλυσε η Ρ. Δούρου μιλώντας στο πλαίσιο ντιμπέιτ εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, βάζοντας ψηλά στην ατζέντα τη δημόσια διαχείριση απορριμμάτων, σε αντίθεση με όσους προκρίνουν την εμπλοκή ιδιωτικών συμφερόντων μέσω ΣΔΙΤ.

"Υπάρχει συγκεκριμένο δίλημμα για την Αττική: θα συνεχίσουμε στον δημοκρατικό δρόμο της επίλυσης των προβλημάτων με διαφάνεια, σύνεση και συνεργασία ή θα επιστρέψουμε πίσω, με ανθρώπους που οι σχεδιασμοί τους δεν περιλάμβαναν την Περιφέρεια και οι οποίοι βρέθηκαν να τη διεκδικούν ως προϊόν εσωκομματικού εκβιασμού στη Ν.Δ., ή με ανθρώπους που περιορίστηκαν στη διαχείριση με τα χρήματα της Περιφέρειας στις τράπεζες;" σημείωσε (ρ/σ 9,84) η Ρ. Δούρου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συνέχιση του έργου της στον ίδιο προσανατολισμό.

Εστιάζοντας τον διάλογο στη διαχείριση απορριμμάτων, η Ρ. Δούρου τόνισε πως "προσπαθήσαμε να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο με σχεδιασμό συμβατό με τις ευρωπαϊκές επιταγές και εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης". "Το θέμα δεν είναι να βρούμε πού θα θαφτούν τα σκουπίδια, αλλά να σταματήσουμε να θάβουμε τα σκουπίδια" σημείωσε η περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ότι "θα πρέπει να μάθουμε όλοι να λειτουργούμε με διαφορετικό τρόπο". Αφού αναγνώρισε ότι "στη Φυλή η κατάσταση ήταν άθλια", σημείωσε πως "με τις δράσεις που υλοποιήσαμε, αποκαταστήσαμε Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων και βάλαμε έτσι τέλος στα πρόστιμα που επέβαλε στην πατρίδα μας το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL