Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Ελάχιστα έργα και βρόμικη Αθήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελάχιστα έργα και βρόμικη Αθήνα

Απολογισμό των δύο θητειών του έκανε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, χωρίς να θίξει τα κακώς κείμενα της διοίκησής του, που εδράζονται κυρίως σε ελλιπή καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό σε μεγάλα τμήματα των γειτονιών της Αθήνας. Προέταξε την οικονομική εξυγίανση και τις βραβεύσεις από την Κομισιόν και τα διεθνή ιδρύματα για δράσεις που υλοποίησε. Παράλληλα, σημείωσε ότι αφήνει στον επόμενο δήμαρχο μια σημαντική παρακαταθήκη έργων, συνδυασμένη με οικονομική ευρωστία, που, όπως είπε, “μακάρι να την είχαμε εμείς όταν το 2011 αναλαμβάναμε τη διοίκηση του δήμου”.

Αιχμηρή ήταν η κριτική του επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης” Ρ. Αξελού στα πεπραγμένα της διοίκησης Καμίνη. “Πολλά από αυτά που μας είπατε ανάγονται στη σφαίρα της φαντασίας” είπε ο Ρ. Αξελός ευχόμενος στον Γ. Καμίνη “καλή επιτυχία στις ευρωεκλογές”. “Εάν αυτά που είπα ανάγονται στη σφαίρα της φαντασίας, τότε δεν υπάρχει διάλογος” ανταπάντησε ο Γ. Καμίνης αποχωρώντας από την αίθουσα και προκαλώντας δυσφορία ακόμη και στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του.

Ο Ρ. Αξελός άσκησε δριμεία κριτική για την έλλειψη ηλεκτροφωτισμού, καταγγέλλοντας τον Γ. Καμίνη για την επιλογή του να προχωρήσει μέσω ΣΔΙΤ στην αντικατάσταση 50.000 λαμπτήρων με τύπου LED, κάνοντας λόγο για απόπειρα ιδιωτικοποίησης δημόσιας υπηρεσίας. Παράλληλα, τον επέκρινε για καθυστέρηση στην απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, καθώς, όπως κατήγγειλε, “το έργο του Σεράφειου κολυμβητηρίου ακόμη δεν μπορεί να παραληφθεί”.

Ο Ρ. Αξελός επέκρινε τη διοίκηση Καμίνη για “υπερκοστολογημένες συμβάσεις προμηθειών”. Τέλος, του καταλόγισε εσφαλμένη επιλογή το δάνειο 55 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για αστικές αναπλάσεις στο πλαίσιο παρεμβάσεων για τη στρατηγική ανθεκτικότητας της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL