Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Κατερίνα Νοτοπούλου: / Κατερίνα Νοτοπούλου: Όλοι «Μαζί» μπορούμε να νικήσουμε το παλιό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατερίνα Νοτοπούλου: / Κατερίνα Νοτοπούλου: Όλοι «Μαζί» μπορούμε να νικήσουμε το παλιό

«Μήνυμα νίκης» χαρακτήρισε τη χθεσινή εκδήλωση για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Μαζί» η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου τονίζοντας ότι «δεν θα αφήσουμε την πόλη στους Παπαγεωργόπουλους και Ψωμιάδηδες και το συν αυτοίς σύστημα. Ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν και ό,τι ήταν να πάρουνε το πήρανε κι αυτό. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γυρίσουμε είκοσι χρόνια πίσω».

Να ζωντανέψουμε τις γειτονιές

Η Κ. Νοτοπούλου μίλησε για τη «Θεσσαλονίκη που θέλει να προχωρήσει μπροστά» και, όπως επισήμανε, σ’ αυτόν τον σκοπό «είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί από όλες τις γωνιές της πόλης. Είμαστε μαζί οι άνεργοι, οι εργαζόμενες, οι μητέρες, οι συνταξιούχοι, οι καθαρίστριες οι ακαδημαϊκοί, οι καλλιτέχνες, οι επαγγελματίες, οι μετανάστες και τα άτομα με αναπηρία. Είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε μπροστά μαζί με τη νέα γενιά, που θέλει να δοκιμαστεί, να εργαστεί και να πετύχει».

Στις προτεραιότητες του συνδυασμού, όπως υπογράμμισε, είναι «να ζωντανέψουμε τις γειτονιές». Ξεκινάμε από την καρδιά της Θεσσαλονίκης, την Αγίας Σοφίας (σ.σ.: εκεί βρίσκεται το εκλογικό κέντρο) για να φτιάξουμε κάθε γωνιά της πόλης. Να φτιάξουμε τα δυτικά και την Ξηροκρήνη, την Τούμπα, την Τριανδρία, την Άνω Πόλη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν θα γυρίσουμε είκοσι χρόνια πίσω

«Είμαστε σήμερα εδώ γιατί αγωνιούμε, γιατί νοιαζόμαστε, γιατί ονειρευόμαστε και ξέρουμε ότι αυτό είναι ρεαλιστικό. Μοιραζόμαστε μάχες, φόβους, αγωνίες, γνώση και εμπειρίες. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά» συνέχισε, για να τονίσει πως οι προοδευτικοί πολίτες «δεν θα αφήσουμε την πόλη στους Παπαγεωργόπουλους και Ψωμιάδηδες και στα συν αυτοίς συστήματα. Ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν, ό,τι υπήρχε να πάρουν το πήραν!

Δεν θα γυρίσουμε είκοσι χρόνια πίσω! Δεν θα αφήσουμε την πόλη να γυρίσει πίσω, δεν θα αφήσουμε το τρένο της ανάπτυξης να φύγει, δεν θα καθίσουμε θεατές στη ζωή μας. Μπαίνουμε μπροστά στη μεγάλη μάχη γιατί είμαστε θαρραλέοι, είμαστε τολμηροί, είμαστε δυνατοί. Και είμαστε θαρραλέες, είμαστε τολμηρές, είμαστε δυνατές».

Η ώρα της μάχης

Απευθυνόμενη στον κόσμο που συγκεντρώθηκε για τα εγκαίνια είπε ότι «φεύγουμε σήμερα από εδώ με σημαίες την ελπίδα, το όνειρο, το όραμα για την πόλη. Μοιράζουμε το μήνυμα σπίτι το σπίτι, γειτονιά τη γειτονιά» και πως «ήρθε η ώρα να δώσουμε τη μάχη του δήμου εμείς, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης. Βγαίνουμε μπροστά για να φτιάξουμε μια εύκολη πόλη που να καλύπτει τις δικές μας ανάγκες, τις ανάγκες των πολλών. Έχουμε όραμα, έχουμε θέληση και πείσμα. Είμαστε η επόμενη ημέρα». Καταλήγοντας τόνισε την ανάγκη η Θεσσαλονίκη να παραμείνει πόλη ανοιχτή, προοδευτική και δημοκρατική.

Ένα διαφορετικό εκλογικό κέντρο

Το εκλογικό κέντρο, που θα είναι και το «στρατηγείο» του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Μαζί», στήθηκε με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο. Κυριαρχεί το «ροζ» χρώμα, είναι προσβάσιμο για τα ΑμεΑ, διαθέτει κούνιες για τα παιδιά και «αφηγείται» το όραμα για μια πόλη προσβάσιμη, ανοιχτή, φιλόξενη και αλληλέγγυα. Δεν είναι κραυγαλέο, δεν είναι ακριβό, είναι καλαίσθητο.

Χθες στα εγκαίνια λειτουργούσε μπαράκι που πρόσφερε φρεσκοστυμμένους χυμούς, ενώ έξω από το κέντρο υπάρχει συνεχώς τροφή για τα αδέσποτα ζώα και νερό. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το φυλλάδιο με τις προγραμματικές θέσεις είναι γραμμένο και στον κώδικα τυφλών Μπράιγ.

Στο κάλεσμα της Κατερίνας Νοτοπούλου για τα χθεσινά εγκαίνια ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου και παρέμεινε για ώρα να συζητά με την υποψήφια δήμαρχο και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης και ο επικεφαλής του γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Γιώργος Αγγελόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL