Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν.Ηλιόπουλος: «Αθήνα από την αρχή» σημαίνει πόλη προσβάσιμη και ανοιχτή σε όλες και όλους

Επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων, με την «Ανοιχτή Πόλη» στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών

Για τα προβλήματα και τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής, αλλά και τις δράσεις του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, ενημερώθηκε από την πρόεδρο του ιδρύματος κα Βενέττα Λαμπροπούλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, σημέιωσε ότι «στο Δήμο Αθηναίων, υπάρχει μόνο ένα ενιαίο ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο-λύκειο το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των αιτούντων μαθητών».

Παράλληλα, ο ίδιος σημεώισε ότι «οι παιδικοί σταθμοί δεν διαθέτουν εκπαιδευτικό προσωπικό παράλληλης στήριξης ενώ, αν και υπάρχει ένα εργαστήρι ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Κ) Κωφών- βαρήκοων Αθήνας, απουσιάζει ένα αντίστοιχο σχολείο που να καλύπτει το σύνολο των μαθητών με αναπηρίες».

Αναλυτικά η ανάρτησή του Ν.Ηλιόπουλου: 

Επισκέφθηκα σήμερα το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών όπου συναντήθηκα με την πρόεδρο Λαμπρόπουλου Βενέττα και συζήτησα με τους εργαζόμενους του Ιδρύματος. Βασικός στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου οργανισμού εφάμιλλου με αυτά που λειτουργούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ποιοτικές, αποτελεσματικές και απαραίτητες υπηρεσίες και προγράμματα. 

Η εξυπηρέτηση των αναγκών αξιολόγησης και αποκατάστασης της βαρηκοΐας, εκπαίδευσης, υποστήριξης της επικοινωνίας, επαγγελματικής κατάρτισης και αποκατάστασης, διαβίωσης και κοινωνικής συμμετοχής των ανθρώπων με προβλήματα ακοής όλων των ηλικιών, καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους, αποτελούν βασικοί στόχοι μιας δομής όπου οι άνθρωποί της αξίζουν σεβασμό για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν. Η στήριξη της πολιτείας και του δήμου είναι απαραίτητη. 

Στο Δήμο Αθηναίων, υπάρχει μόνο ένα ενιαίο ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο-λύκειο το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των αιτούντων μαθητών.

Την ίδια στιγμή, οι παιδικοί σταθμοί δεν διαθέτουν εκπαιδευτικό προσωπικό παράλληλης στήριξης ενώ, αν και υπάρχει ένα εργαστήρι ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Κ) Κωφών- βαρήκοων Αθήνας, απουσιάζει ένα αντίστοιχο σχολείο που να καλύπτει το σύνολο των μαθητών με αναπηρίες, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μεταφέρονται σε Ε.Ε.Ε.Κ όμορων δήμων.

Για εμάς "Αθήνα από την αρχή" σημαίνει ισότιμη πρόσβαση των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία και συγκεκριμένες ενεργητικές πολιτικές ώστε κανένας άνθρωπος να μην είναι αόρατος. "Αθήνα από την αρχή" σημαίνει μια πόλη προσβάσιμη και ανοιχτή σε όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο