Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μυτιλήνη: Αποπομπή μέλους εθνικιστικής οργάνωσης

Από την παράταξη "Με πυξίδα τον πολίτη" - Αρθρογραφούσε κατά του ρατσισμού στο νησί, ενώ στα Γιάννενα, όπου κατοικούσε, είχε αναπτύξει εθνικιστική δράση! Μόλις έγινε γνωστό το "παιχνίδι" του, αποπέμφθηκε

Στην αποπομπή του Δημήτρη Κόρακα προχώρησε η δημοτική παράταξη “Με πυξίδα τον πολίτη”, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και με επικεφαλής την Εριφύλη Χιωτέλλη διεκδικεί τη διοίκηση του διασπασθέντος Δήμου Μυτιλήνης. Η απόφαση ελήφθη μόλις έγινε γνωστό ότι ο Δημ. Κόρακας, ο οποίος δεν ζει στο νησί, είναι μέλος εθνικιστικής οργάνωσης. “Το πρόσφατο παρελθόν του κ. Κόρακα και η δράση που έχει αναπτύξει στα Γιάννενα, τα προηγούμενα χρόνια, με τίποτα δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας. Είναι ακριβώς στον αντίποδα!" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη.

Σε δηλώσεις της η Εριφύλη Χιωτέλλη παραδέχτηκε (ρ/σ 247) πως, “πράγματι, εμπιστευτήκαμε τα λόγια ενός ανθρώπου, δεν περιμέναμε πως ο συγκεκριμένος άλλα δήλωνε και άλλα πίστευε”. “Αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε από φίλους για την πρότερη δράση τού εν λόγω ανθρώπου, αποφασίσαμε ότι τον αποπέμπουμε από τον συνδυασμό μας” πρόσθεσε υπογραμμίζοντας: “Έχουμε αποδείξει ποια είναι η στάση μας απέναντι στην Ακροδεξιά, συγκροτήσαμε έναν συνδυασμό για να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους ανθρώπους στο νησί”.

Η Ερ. Χιωτέλλη διευκρίνισε ότι “το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν δώσει μάχη υπέρ των προσφύγων και των δικαιωμάτων τους, είναι άτομα γνωστά για την προσφορά τους”.

“Ευθύνες υπάρχουν, γιατί δεχθήκαμε καλή τη πίστει τις δηλώσεις του συγκεκριμένου. Από εκεί και πέρα, δεν ήταν εν γνώσει μας η δράση του” συμπληρώνει για να τονίσει: “Στην τοπική κοινωνία ουδείς μάς αμφισβητεί. Άλλοι πλένουν στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ τους ακροδεξιούς, εδώ στη Μυτιλήνη, και τους ξέρουμε”.

Η.Β.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο