Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων για τον προγραμματισμό προσλήψεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων για τον προγραμματισμό προσλήψεων

Μια ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων συζήτησε χθες εν μέσω έντασης τον στρατηγικό προγραμματισμό προσλήψεων 2020 -2023. Τη συζήτηση επισκίασε η απόφαση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων, εν αγνοία της αρμόδιας αντιδημάρχου Μ. Ηλιοπούλου, να ασκήσει έφεση επί πρωτόδικης απόφασης. Ο επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης” Ρ. Αξελός ζήτησε την άσκηση ΕΔΕ εις βάρος της νομικής υπηρεσίας, με τον ισχυρισμό ότι η απόφαση για την έφεση δεν ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ένταση συνεχίστηκε όταν ο γενικός γραμματέας του δήμου Λ. Καστανάκης εισηγήθηκε μόνον 883 ως πρόσθετο προσωπικό εκ των οποίων το 70% αντιστοιχεί στην υπηρεσία καθαριότητας. Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας ζήτησαν την αναθεώρηση της εισήγησης, καθώς, όπως υποστηρίζουν, οι ανάγκες προσεγγίζουν τους 1.050 νέους υπαλλήλους. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, από το υφιστάμενο προσωπικό των 2.200 υπαλλήλων, οι 74 πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, οι 300 έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, οι 240 έχουν περιορισμένη ικανότητα εκτέλεσης καθηκόντων και από την προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού οι 80 υπάλληλοι που θα πιάσουν δουλειά έχουν πιστοποιημένη αναπηρία άνω του 67%.

Ο Κ. Αλεξίου ("Ανοιχτή Πόλη") υιοθετώντας το αίτημα των εργαζομένων αντιπρότεινε στην εισήγηση να συμπεριληφθεί αύξηση κατά 20% του προσωπικού στην καθαριότητα, γιατί διαφορετικά, όπως είπε, “θα είναι εύκολο για τον επόμενο δήμαρχο να προχωρήσει στην εκχώρηση υπηρεσιών καθαριότητας στους ιδιώτες”. “Η αύξηση των προσλήψεων πρέπει να ανταποκρίνεται στα οικονομικά δεδομένα” απάντησε ο Λ. Καστανάκης δεχόμενος την αύξηση του 20% στην καθαριότητα. Με δεδομένο ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούσαν επανεξέταση των αναγκών σε προσωπικό, την πρόταση Καστανάκη καταψήφισε η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας την “υποκριτική” στάση της διοικούσας παράταξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL