Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Μπελαβίλας: Ο μαύρος πόλος του ολιγάρχη Μαρινάκη ηττάται

«Έχουμε άλλον έναν λόγο να είμαστε πεισμένοι ότι ο μαύρος πόλος του ολιγάρχη ηττάται. Χαιρετίζουμε την έξοδο του Πέτρου Κόκκαλη, από αυτό το σκοτεινό τούνελ»

«Πορευόμαστε με έναν στόχο. Να μπούμε στον δεύτερο γύρο και έπειτα, όπως το υποσχεθήκαμε από την πρώτη στιγμή, θα κάνουμε την τελευταία εβδομάδα μία πολιτική κόλαση προσωπικά για τον κύριο Μαρινάκη, ένα ειρηνικό μεγάλο πανηγύρι δημοκρατίας για τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες. Για να πάρουμε όλοι μαζί πίσω, αυτή η προοδευτική συμμαχία,  τη διακυβέρνηση του Δήμου Πειραιά» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας μιλώντας στην εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για τον Νεοφιλελευθερισμό και την Ακροδεξιά.

Απέναντι, όπως είπε, βρίσκεται ο πόλος του Β. Μαρινάκη, «με το ΚΙΝΑΛ δυστυχώς να τον στηρίζει, με τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ δίπλα του και με όλη την ακροδεξιά μαζί του. Δίπλα του, επειδή νοιώθουν ότι χάνουν, στήθηκε από τους ίδιους, σε συμφωνία με τη ΝΔ, ο εφεδρικός συνδυασμός Βλαχάκου. Το ξέρει και το λέει όλος ο Πειραιάς. Κατέβασαν τις απολύτως ελεγχόμενες εφεδρείες, αποκλείοντας όποια άλλη κάθοδο από τον χώρο της ΝΔ δεν έλεγχαν, ώστε να εξασφαλίσουν τις ψήφους που χρειάζονται για να συνεχίσουν να ελέγχουν ως φέουδο τον Δήμο Πειραιά την επόμενη ημέρα. Είναι ένας συνδυασμός σε συσκευασία των δύο. Με λίγα λόγια: Ψηφίζεις Μώραλη, κυβερνά ο Μαρινάκης, ψηφίζεις Βλαχάκο, πάλι κυβερνά ο Μαρινάκης!».

«Σήμερα, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην πόλη,  έχουμε άλλον έναν λόγο να είμαστε πεισμένοι ότι ο μαύρος πόλος του ολιγάρχη ηττάται. Χαιρετίζουμε την έξοδο του Πέτρου Κόκκαλη, από αυτό το σκοτεινό τούνελ» σημείωσε σε άλλο σημείο ο Ν. Μπελαβίλας.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του:

«Μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, ένα πραγματικό μέτωπο δημοκρατίας! Αυτό είναι το αιτούμενο και εδώ στον Πειραιά άρχισε να στήνεται με την εκλογική μας κάθοδο, από τον Νοέμβριο. Διευρύνεται διαρκώς και το βλέπετε. Ο ενθουσιασμός του κόσμου, δείχνει ωσάν αυτή η καμπάνια, να αποκτά χαρακτηριστικά κινήματος και όχι εκλογικού συνδυασμού. Η εξήγηση δεν είναι ότι εμπνέει το πρόσωπο μου ως υποψηφίου, αλλά ότι εμπνέει η ιδέα, να λυτρώσουμε, να απελευθερώσουμε τον Πειραιά από τους ολιγάρχες. Αν σήμερα μιλάμε για το πανευρωπαϊκό δίπολο με έναν πόλο τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ισότητα, τον προοδευτικό κόσμο και τον άλλο πόλο την ακροδεξιά αγκαλιά με τον πιο άγριο νεοφιλελευθερισμό, είτε φορά κουστούμι είτε φορά παρακρατικές στολές, εδώ στον Πειραιά το είδαμε να γεννιέται, κυριολεκτικά ως αυγό του φιδιού, από καιρό.

Βλέπουμε τον πόλο που βρίσκεται απέναντι μας: ο Μαρινάκης, με το ΚΙΝΑΛ δυστυχώς να τον στηρίζει, με τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ δίπλα του και με όλη την ακροδεξιά μαζί του. Δίπλα του, επειδή νοιώθουν ότι χάνουν, στήθηκε από τους ίδιους, σε συμφωνία με τη ΝΔ, ο εφεδρικός συνδυασμός Βλαχάκου. Το ξέρει και το λέει όλος ο Πειραιάς. Κατέβασαν τις απολύτως ελεγχόμενες εφεδρείες, αποκλείοντας όποια άλλη κάθοδο από τον χώρο της ΝΔ δεν έλεγχαν, ώστε να εξασφαλίσουν τις ψήφους που χρειάζονται για να συνεχίσουν να ελέγχουν ως φέουδο τον Δήμο Πειραιά την επόμενη ημέρα.

Είναι ένας συνδυασμός σε συσκευασία των δύο. Με λίγα λόγια: Ψηφίζεις Μώραλη, κυβερνά ο Μαρινάκης, ψηφίζεις Βλαχάκο, πάλι κυβερνά ο Μαρινάκης!   
 
Εμείς, ο «Πειραιάς για Όλους» προχωράμε. Οι συμμαχίες που στήθηκαν και στήνονται, οι πετυχημένες συγκλίσεις με στελέχη της Αριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, η ευρύτητα του ψηφοδελτίου μας, όχι με παράγοντες, μετεγγραφές και «εξαγορές παικτών», αλλά  με πραγματικούς, καθημερινούς, απλούς ανθρώπους. Είναι ένα πραγματικό λαϊκό πειραϊκό ψηφοδέλτιο με επιστήμονες,  εργαζόμενους, επιχειρηματίες, εμπόρους, ανέργους, γυναίκες και άντρες,  και κυρίως νέους και νέες.

Σήμερα, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην πόλη,  έχουμε άλλον έναν λόγο να είμαστε πεισμένοι ότι ο μαύρος πόλος του ολιγάρχη ηττάται.

Χαιρετίζουμε την έξοδο του Πέτρου Κόκκαλη, από αυτό το σκοτεινό τούνελ.

Δεν το κάνουμε επειδή η ηχηρή αυτή έξοδος, κάνει ζημιά στους αντιπάλους μας, και βέβαια κάνει. Αλλά γιατί με τον Πέτρο, δεν γνωριστήκαμε χθες. Μεταφέραμε μαζί τα καζάνια των εθελοντών στην Ε1 για τους χιλιάδες μετανάστες τον τρομερό χειμώνα του 2016, γιατί συνεργαστήκαμε επίσης υποδειγματικά το 2017-2018, από θεσμικούς ρόλους, ώστε να σχεδιαστεί καλά η περιβαλλοντική, κοινωνική και πολεοδομική αναβάθμιση του Πειραιά, μέσω της ΟΧΕ που προκήρυξε και χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής.

Αυτό θα φουντώνει όσο περνάνε οι μέρες. Εμείς, πορευόμαστε με έναν στόχο. Να μπούμε στον δεύτερο γύρο και έπειτα, όπως το υποσχεθήκαμε από την πρώτη στιγμή, θα κάνουμε την τελευταία εβδομάδα μία πολιτική κόλαση προσωπικά για τον κύριο Μαρινάκη, ένα ειρηνικό μεγάλο πανηγύρι δημοκρατίας για τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες. Για να πάρουμε όλοι μαζί πίσω, αυτή η προοδευτική συμμαχία,  τη διακυβέρνηση του Δήμου Πειραιά».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις