Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Κατερίνα Νοτοπούλου: Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και δε θα γυρίσει πίσω στην εποχή του τίποτα.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατερίνα Νοτοπούλου: Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και δε θα γυρίσει πίσω στην εποχή του τίποτα.

Mε την φράση "να μην αφήσουμε την πόλη να γυρίσει στα σκοτάδια" και με μια ρητή δέσμευση απέναντι στην Θεσσαλονίκη και τους δημότες η υποψήφια δήμαρχος Θεσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, έδωσε το στίγμα των προτεραιοτήτων που θέτει η δημοτική κίνηση "Θεσσαλονίκη Μαζί" για την διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

"Τόσο νερό μόνο γούρι μπορεί να είναι...Εύχομαι να είναι συμβολική η ορμή μας έτσι θα πάρουμε το δήμο με τόσο πάθος, ορμή και δύναμη θα τον διοικήσουμε" σχολίασε χαρακτηριστικά η υποψήφια δήμαρχος ανεβαίνοντας καταχειροκροτούμενη στο βήμα.

"Σήμερα αναλαμβάνουμε μία ρητή δέσμευση. Να εργαστούμε με όλη μας την ψυχή. Να εργαστούμε σκληρά. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις των ανθρώπων της πόλης που είναι έτοιμοι να δώσουν την ψυχή τους για να τα καταφέρουμε. Μία Θεσσαλονίκη με ισχυρό μητροπολητικό χαρακτήρα, μία Θεσσαλονίκη ευρωπαική μητρόπολη που θα τη φτιάξουμε μαζί και θα είναι αλλιώς γιατί θα ακούει πρώτα από όλα τις ανάγκες των ανθρώπων της, τις δικές μας ανάγκες" τόνισε στην ομιλία της.

Η κ. Νοτοπούλου, παρουσίασε το πρόγραμμα του "Θεσσαλονίκη Μαζί" κάνοντες αναφορές στο παρόν, στο παρελθόν (στις προ Μπουτάρη διοικήσεις του Δήμου) αλλά και στο πως οραματίζεται το μέλλον της πόλης, ενώ δήλωσε περήφανη που δεν προέρχεται απο πολιτικό τζάκι. "Εγώ, εμείς, τη σύγκριση δεν τη φοβόμαστε" είπε η κ. Νοτοπούλου. "Άλλοι -πρόσθεσε- φέρουν στο βιογραφικό τους τραμπουκισμούς, ρουσφέτια, παλινωδίες, απραξία. Εάν αυτά είναι ότι έχουν να επιδείξουν στην πόλη εγώ μιλάω με τα πεπραγμένα μου....Θέλω να κάνω δουλειά όχι κουμάντο. Δε με ενδιαφέρουν φωτογραφίες με το διάσημο του Δημάρχου. Θέλω φωτογραφίες σε κάθε γειτονιά της πόλης για το φόντο των οποίων θα είμαι περήφανη..."είπε.

"Τα δικά μας σχέδια χωράνε μόνο σε ένα νέο όραμα για μία νέα Θεσσαλονίκη.Η Θεσσαλονίκη {...} γίνεται ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη Νοτιονανατολική Μεσόγειο. Αυτό είναι το όραμά μας... Σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την πόλη, κουρασμένοι επαγγελματίες πολιτικοί, νεοσυντηρητικές και φοβικές φωνές θέλουν να φέρουν την πόλη στις σκοτεινές, γι αυτή δεκαετίες του '90 και του 2000. Οι Παπαγεωργόπουλοι και οι Ψωμιάδηδες που βγήκαν από το χρονοντούλαπο της πόλης προσπαθώντας να αναγεννηθούν ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους", τόνισε και πρόσθεσε: "Εμείς είμαστε εδώ και είμαστε αποφασισμένοι και αποφασισμένες να προχωρήσουμε τη Θεσσαλονίκη.Η Θεσσαλονίκη θα φύγει μπροστά με τη νέα γενιά στο τιμόνι της πόλης. Δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και δε θα γυρίσει πίσω στην εποχή του τίποτα".

Η κ. Νοτοπούλου, είπε ακόμη ότι η υποψηφιότητά της ενώνει την πόλη της Θεσσαλονίκης. Έκανε αναφορά των όσων έγιναν τα τελευταία χρόνια για την παραχώρηση των στρατοπέδων, για την ΕΥΑΘ και το νερό ως δημόσιο αγαθό,την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, την δημιουργία υποδομών και κοινωνικών δομών, την ίδρυση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, την εξυγίανση των πολιτιστικών Οργανισμών, το μετασχηματισμό του ΥΜΑΘ σε πρωταγωνιστή της Βαλκανικής Συνανάπτυξης. "Τα τελευταία χρόνια ήρθε αέρας ανανέωσης στην πόλη, η Θεσσαλονίκη γύρισε σελίδα, και εμείς βάλαμε πλάτη στην προσπάθεια αυτή.Ωστόσο μένουν να γίνουν ακόμη πολλά...", είπε.

Επίσης, έκανε αναφορά στα κοινωνικά ζητήματα και προβλήματα της πόλης (προσβασιμότητα, άστεγοι, πράσινο, κακοποιημένες γυναίκες, πρόσφυγες, μετανάστες, ενέργεια, σκουπίδια, καθαριότητα κ.α.) υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται ένα δίχτυ δομών κοινωνικής προστασίας. "Προχωράμε μαζί",είπε και τόνισε:"για μια πόλη δημοκρατική και προοδευτική. Όπου η βία κι ο φασισμός, η πατριδοκαπηλία κι ο εθνικισμός δεν θα έχουν θέση".

Παρόντες στην παρουσίαση του προγράμματος ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργεια Σ.Φάμελλος, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ο γγ υπουργείου Εργασίας Α.Νεφελούδης,οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Αμανατίδης, Τ. Μηταφίδης, Α.Τριανταφυλλίδης και πολλά στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης, ενώ προλόγισαν και απηύθυναν χαιρετισμό, η επικεφαλής της δημοτικής παραταξης "Ανοιχτή Πόλη” Ρία Καλφακάκου, ο ολυμπιονίκης Α. Νικολαίδης και ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ Α.Καζάκος.

Στην συνέχεια έγινε η παρουσίαση 52 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και των 11 υποψηφίων για τις Δημοτικές Κοινότητες που είναι οι εξής:

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

1. Benozilio Levi

2. Αγαθαγγελίδου Μαρία

3. Αλεξίου - Στυλιάδη Δήμητρα

4. Αλεξόπουλος Θανάσης

5. Αντωνίου Πηνελόπη

6. Αρβανιτίδου Μαρία

7. Αρβανιτίδου Όλγα

8. Βακουφτσή Βάσω

9. Βάντσιος Κώστας

10. Βαταμίδου Βάσω

11. Γεωργιάδης Παναγιώτης

12. Γούλιαρου Αθηνά

13. Γούναρη Ηλία

14. Γρίμπας Χρίστος

15. Διβάρης Γιώργος

16. Εφραιμίδης Κώστας

17. Ζαρίφης Τάσος

18. Ιατρού Νίκος

19. Καδηγιαννάκη Ζηνοβία

20. Καλφακάκου Ρία

21. Καραγιάννης Μιχάλης

22. Καργάκης Στέφανος

23. Κατσάλη Φωτεινή

24. Κατσαρός Ανδρέας

25. Κατσίκης Βασίλης

26. Κεραμίδας Παντελής

27. Κερασίδου Κέλλυ

28. Κετογλίδου Δέσποινα

29. Μάκιου Ειρήνη

30. Μπατσίουδης Στέλιος

31. Μπίμπασης Φώτης

32. Μπουφίδης Σταύρος

33. Παπακυριακόπουλος Γιάννης

34. Παπανικολάου Αθηνά

35. Παππάς Πέτρος

36. Πεχλιβανίδης Χάρης

37. Ράγκος Νίκος

38. Ρανέλλα Γιούλη

39. Σιωμάδης Βασίλης

40. Σκέντος Γιώργος

41. Σμαρόπουλος Στέργιος

42. Σταμάτης Κωνσταντίνος

43. Στεφανή Όλγα

44. Τρανός Τριαντάφυλλος

45. Τσίφκας Στέφανος

46. Φανταράκη Ελευθερία

47. Φιριπή Βούλα

48. Χαρίσης Θέμης

49. Χατζητρύφωνας Νίκος

50. Χατζόπουλος Δημήτρης

51. Χεκίμογλου Ευάγγελος

52. Χριστοδούλου Μανώλης

Υποψήφιοι για τις δημοτικές κοινότητες

1. Απότσος Πέτρος

2. Βοζίκης Χρήστος

3. Γκρίζου Μαρία

4. Δαγλιλέλη Ιωάννα

5. Κανάρας Κώστας

6. Κοντογεώργη Ευγενία

7. Κοντολετζίδου Δωροθέα

8. Μασούρας Δημήτρης

9. Παϊπούρογλου Νίκος

10. Χλωρίδου Χλόη

11. Χούσος Γιώργος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL