Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
1 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C20.8°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.7°C
2 BF 59%
Ρ. Δούρου: Επιχειρούμε εδώ και 4.5 χρόνια, να κερδίσουμε το στοίχημα σχετικά με την άσκηση ενός νέου τύπου δημόσιας διοίκησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ. Δούρου: Επιχειρούμε εδώ και 4.5 χρόνια, να κερδίσουμε το στοίχημα σχετικά με την άσκηση ενός νέου τύπου δημόσιας διοίκησης

Ισραηλινή αντιπροσωπεία από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και ακαδημαϊκούς υποδέχθηκε σήμερα το πρωί, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στα γραφεία της Περιφέρειας. Στη συνάντηση μετείχαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Διεθνών Θεμάτων, Κατερίνα Παλιού και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Καλλιόπη Σταυροπούλου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της αντιπροσωπείας για τη λειτουργία του δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και για τα κρίσιμα έργα υποδομής που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής στο λεκανοπέδιο.

«Η επίσκεψή σας είναι μια ευκαιρία, όχι απλά ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τη λειτουργία και τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις χώρες μας, αλλά και για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες μιας πιο στενής συνεργασίας, για παράδειγμα στο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων. Ένα θέμα όπου η λειτουργία του πάρκου Χιρίγια στο Τελ Αβίβ έχει δημιουργήσει πολύ υψηλές προδιαγραφές, στο πλαίσιο μιας σοβαρής πρωτοβουλίας», ανέφερε η Περιφερειάρχης Αττικής.

«Έχοντας συναίσθηση της σημασίας του ρόλου μιας Περιφέρειας με τα χαρακτηριστικά της Αττικής, επιχειρούμε εδώ και 4.5 χρόνια, να κερδίσουμε το στοίχημα σχετικά με την άσκηση ενός νέου τύπου δημόσιας διοίκησης με διαφάνεια, κοινωνική λογοδοσία, περιορισμό της γραφειοκρατίας και καταπολέμηση της διαφθοράς. Με χρήση όλων των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων, με διαβούλευση με τους πολίτες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με έμφαση σε ένα δίκαιο και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, στήριξης των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, προστασίας του περιβάλλοντος»,  υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Αττικής, ξενάγησε την Ισραηλινή αντιπροσωπεία στο σημαντικό έργο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου που βρίσκεται σε εξέλιξη και υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, αλλάζοντας το παράκτιο μέτωπο και συμβάλλοντας στη δημιουργία της Αττικής Ριβιέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL