Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Το διπλό ψέμα της Ν.Δ. αποκάλυψαν Χαρίτσης - Κατρούγκαλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το διπλό ψέμα της Ν.Δ. αποκάλυψαν Χαρίτσης - Κατρούγκαλος

Για διπλή “σκανδαλώδη διαστρέβλωση της πραγματικότητας” εγκαλούν τη Ν.Δ. οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών Αλ. Χαρίτσης και Γ. Κατρούγκαλος αναφορικά με τις αιτιάσεις της περί δήθεν αποκλεισμού των 70.000 Ελλήνων που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις επικείμενες ευρωεκλογές. Υπενθυμίζουν, μάλιστα, ότι το θέμα ετέθη από τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της 22ας Φεβρουαρίου του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, με τον Γ. Κατρούγκαλο να απαντά θετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή αναγνωρίζεται η ιδιαιτερότητα της κατάστασης, αφού το Brexit θα συμβεί δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, οι Έλληνες κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχουν κανονικά δικαίωμα ψήφου. Ενώ, όπως κάποιος μπορεί να διαπιστώσει, η ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο που επικαλείται η Ν.Δ. έχει πλέον κατέβει από την ιστοσελίδα, γιατί πολύ απλά ο αποκλεισμός από την εκλογική διαδικασία για τις ευρωεκλογές δεν ισχύει πλέον.

Άλλωστε οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών ετοιμάζουν νομοθετική ρύθμιση για τη συμμετοχή των Ελλήνων του Ηνωμένου Βασιλείου στις ευρωεκλογές, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχύσει εφάπαξ.

Οι δυο υπουργοί επισημαίνουν ότι το “τελευταίο επεισόδιο” διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από τη Ν.Δ. είναι ότι δήθεν “το Μαξίμου με πρόσχημα το Brexit εμποδίζει παράνομα τη συμμετοχή των 70.000 Ελλήνων που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές”. “Οι συμπολίτες μας που διαμένουν, εργάζονται ή σπουδάζουν εκεί θα πάρουν μέρος στις προσεχείς ευρωεκλογές” υπογραμμίζουν.

Εξηγούν, μάλιστα, ότι “αν και η δυνατότητα συμμετοχής στην ψηφοφορία περιορίζεται από την υφιστάμενη εκλογική νομοθεσία μόνον στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες θα πάψει να ανήκει η Μεγάλη Βρετανία μετά την 29η Μαρτίου 2019, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η κυβέρνηση έχει ήδη καταρτίσει σχετική νομοθετική ρύθμιση στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας μετά το ΕΣΕΠ πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Brexit”.

Σημειώνουν, επίσης, ότι η επίκληση από τη Ν.Δ. σχετικής ανακοίνωσης της πρεσβείας μας στο Λονδίνο περί μη συμμετοχής των Ελλήνων που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σκόπιμη, αφού “η αξιωματική αντιπολίτευση γνωρίζει ότι η ανακοίνωση είναι προγενέστερη της αναγγελίας των σχετικών μέτρων”.

Εγκαλούν δε τη Ν.Δ. ότι “προσπαθεί για μία ακόμη φορά να παραπληροφορήσει”. “Ό,τι και να κάνει ή να πει όμως η Ν.Δ., υπάρχει και η αλήθεια της κάλπης. Είναι κοντά η ετυμηγορία της” καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι Αλ. Χαρίτσης και Γ. Κατρούγκαλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL