Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Κ. Νοτοπούλου: Το όραμά μας για την Θεσσαλονίκη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Νοτοπούλου: Το όραμά μας για την Θεσσαλονίκη (Video)

Το όραμά της για τη Θεσσαλονίκη ξεδίπλωσε η υποψήφια δήμαρχος με την «Ανοιχτή Πόλη» Κατερίνα Νοτοπούλου, σημειώνοντας ότι φαντάζεται την συμπρωτεύουσα του 2020 σίγουρα με μετρό και περισσότερους χώρους πρασίνου και χώρους για τους νέους ανθρώπους.https://www.youtube.com/embed/Zushe7LxBbk

Επίσης, μιλώντας στην τηλεόραση του Κόντρα, είπε πως θέλει την πόλη της «πιο ανοιχτή και αυτό είναι ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλους». Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη και την δική της υποψηφιότητα, εκτίμησε ότι η επίλυση του «Μακεδονικού» δεν θα επηρεάσει τα αποτελέσματα της κάλπης, «Θα κερδίσουμε, καθώς ο κόσμος θα κρίνει ανάλογα με το ποιος πάει την πόλη μπροστά», δηλώνοντας επιφυλακτική για το τι λένε οι δημοσκοπήσεις, γνωρίζοντας, όπως είπε, πως βγαίνουν αυτές. «Δεν περιμένων ωριμότητα από τη Νέα Δημοκρατία», ήταν το σχόλιό της για τους αντίπαλους υποψήφιους, λέγοντας επίσης ότι «είναι φθαρμένα υλικά».

Η υποψήφια δήμαρχος απέκρουσε και τα κακεντρεχή σχόλια εναντίον της, λέγοντας πως «όχι μόνο είχαν μεγάλη δόση σεξισμού, αλλά ήταν και μια επίθεση εναντίον των νέων ανθρώπων», συμπληρώνοντας πως πηγάζει από ανθρώπους του παλιού και φθαρμένου πολιτικού προσωπικού, συμπληρώνοντας ότι μεγάλο μέρος των όσων λέγονται για εκείνη είναι fake news. Περί αυτού είπε δεν φοβάται και πως έχει αντιμετωπίσει και δυσκολότερα. Προκάλεσε μάλιστα όποιον την χαρακτηρίζει «παιδί του κομματικού σωλήνα» να συγκρίνει το έργο της στο Υ.ΜΑ.Θ. με τους προκατόχους της.

Ερωτηθείσα για την εθνικιστική έξαρση στην πόλη της, η Κατερίνα Νοτοπούλου ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για τη συνολική εικόνα, «Αυτή δεν είναι η Θεσσαλονίκη του 2019», συμπληρώνοντας, «Είναι συγκεκριμένες δράσεις, συγκεκριμένων ομάδων, είναι Φασίστες». Τόνισε δε, ότι όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συγκροτήσουν ένα προοδευτικό μέτωπο, λέγοντας πως «οφείλουμε όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, ανεξαρτήτως κόμματος, να υψώσουμε ένα τοίχος αντίστασης». Ευθύνες στην Νέα Δημοκρατία επέρριψε η πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, καθώς όπως είπε η αξιωματική αντιπολίτευση αγκάλιασε τη ρητορική ακροδεξιών ομάδων. Περαιτέρω, πάνω στο ίδιο θέμα μίλησε και για έναν υφέρπον φασισμό, ο οποίος παρεκτρέπεται εύκολα, επισημαίνοντας έντονα πως αυτή δεν είναι η Θεσσαλονίκης του 2019.

Επιπλέον προχώρησε και στην αποκάλυψη ότι ο νυν δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει σ’ ένα προοδευτικό μέτωπο, χαρακτηρίζοντας τον και πολύτιμο για τη Θεσσαλονίκη.

Η Μακεδονία έχει κάνει βήματα μπροστά, έχουμε δει έργα να ολοκληρώνονται, που επί δεκαετίες δεν ολοκληρώνονταν», δήλωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου για το κυβερνητικό έργο και χαρακτήρισε μάλιστα την Συμφωνία των Πρεσπών ένα από τα σημαντικότερα βήματα για να πάει μπροστά η Μακεδονία, κάτι που προσωπικά την κάνει περήφανη «Πρέπει να συνεχίσουμε όμως τη δουλειά και από ένα περιβάλλον με περισσότερα εργαλεία, όπως είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL