Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
Μέχρι νεωτέρας η διατήρηση του επιδόματος βαρέων - ανθυγιεινών στους δημοτικούς υπαλλήλους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μέχρι νεωτέρας η διατήρηση του επιδόματος βαρέων - ανθυγιεινών στους δημοτικούς υπαλλήλους

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της κυβέρνησης στο αίτημα της ΠΟΕ - ΟΤΑ για το ζήτημα της διατήρησης του επιδόματος βαρέας και ανθυγιεινής εργασίας (BAE), καθώς χθες κατέθεσε ρύθμιση με την οποία μέχρι νεωτέρας η εν λόγω αποζημίωση μένει ως έχει. Γι’ αυτό, άλλωστε, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλας αντιπροσωπεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο απεργιακής κινητοποίησης, έκανε έφοδο στο υπουργείο.

Συγκεκριμένα, η κατατεθείσα διάταξη αναφέρει ότι μέχρι την έκδοση της προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, “το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας εξακολουθεί να καταβάλλεται στους ίδιους δικαιούχους, στο ίδιο ύψος και με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν” μέχρι η επιτροπή αξιολόγησης της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας να υποβάλει τελική γνωμοδότηση στα συναρμόδια υπουργεία.

Σύμφωνα με την κατατεθείσα διάταξη, “η θέσπιση νέων χρονικών ορίων κρίνεται απαραίτητη λόγω της πολυπλοκότητας των υπό ρύθμιση ζητημάτων, καθώς και του χρονοβόρου χαρακτήρα της διαδικασίας προσδιορισμού των δικαιούχων, του τρόπου υπολογισμού και του ύψους του επιδόματος στη βάση διαβάθμισης της έκτασης και της συχνότητας έκθεσης των εκάστοτε δικαιούχων στους παράγοντες κινδύνου που επικρατούν στους χώρους εργασίας”.

Πάντως, ο λόγος της χθεσινής κινητοποίησης των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση είναι γιατί υπάρχει έντονη ανησυχία για επικείμενη περικοπή του επιδόματος και απένταξη ειδικοτήτων από το δικαίωμα χορήγησής του. Ως εκ τούτου, η ΠΟΕ - ΟΤΑ ζητά να ρυθμιστεί οριστικά η απρόσκοπτη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, όπως και η επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες, αλλά και η κατάργηση του συμψηφισμού του επιδόματος με την προσωπική διαφορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL