Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Ρ. Δούρου: Κάναμε ορατή την Περιφέρεια Αττικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ. Δούρου: Κάναμε ορατή την Περιφέρεια Αττικής

Με την επισήμανση ότι οι παρεμβάσεις στην Περιφέρεια Αττικής την τελευταία τετραετία δεν ήταν “ούτε τυχαίες ούτε αποσπασματικές”, η Ρ. Δούρου έκανε εκτενή απολογισμό του έργου της στο πλαίσιο του ετήσιου απολογισμού δράσεων κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Όπως είπε, “σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε έως το 2014”, επί διοίκησής της η ίδια λειτούργησε “υπέρ των τοπικών κοινωνιών και όχι των παραταξιακών ή των κομματικών συμφερόντων”. Εξάλλου σήμερα στην Αττική για έργα της Περιφέρειας λειτουργούν 327 εργοτάξια, συμβάλλοντας στην κυκλοφορία του χρήματος στην αγορά και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Έργα με πρόσημο

Διαβεβαιώνοντας ότι στην κορυφή των προτεραιοτήτων της είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, η Ρ. Δούρου ενημέρωσε ότι στις αρχές του καλοκαιριού θα έχουν ολοκληρωθεί τα σχετικά έργα στην πολύπαθη Μάνδρα. Άλλωστε για όλη την Αττική “τρέχουν” 168 αντιπλημμυρικά έργα ύψους 500 εκατ. ευρώ. Παράλληλα η Ρ. Δούρου αναφέρθηκε στην επίτευξη σταθερής υδροδότησης της Αίγινας με την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού. Ενημερώνοντας για τις παρεμβάσεις της, η Ρ. Δούρου εξήγησε ότι μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Αττικής 140 έργα αθλητισμού ύψους 217 εκατ. ευρώ με ίδιους πόρους. Έχουν χρηματοδοτηθεί με 22,3 εκατ. ευρώ οι 54 τοπικές Μονάδες Υγείας της Αττικής για τα επόμενα τρία χρόνια και για έξι χρόνια τα 55 κέντρα κοινότητας. Με σκοπό την υποστήριξη της Δημόσιας Υγείας, η Περιφέρεια έχει προσφέρει 40,6 εκατ. ευρώ για την αγορά σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Δίνοντας έμφαση στον πολιτισμό, η Ρ. Δούρου τόνισε: “Υλοποιούμε έναν νέο πολιτιστικό χάρτη της Αττικής σε περιοχές όπως η Ελευσίνα ή το Καστράκι στη Δραπετσώνα, δημιουργώντας πολιτιστικές και άλλες υποδομές που θα μείνουν στις τοπικές κοινωνίες, στους εργαζόμενους και τους πολίτες αυτών των περιοχών”. Ενώ για το Πεδίον του Άρεως η ίδια διαβεβαίωσε: “Το έχουμε ανατάξει, όπως και το Άλσος Οικονομίδη, και το έχουμε παραδώσει στους συμπολίτες μας με συνέργειες με πολλούς φορείς”.

Αττική Ριβιέρα

Χαρακτηρίζοντας “εμβληματικό έργο” τις παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο, προκειμένου να δημιουργηθεί η λεγόμενη Αττική Ριβιέρα, η περιφερειάρχης τόνισε ότι πλέον δημιουργείται “ένας νέος πόλος ανάπτυξης με όρους κοινωνικής συνοχής, που δεν εξυπηρετεί μόνο την Αττική, αλλά συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου”. Αντικείμενο των παρεμβάσεων είναι η πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα με έργα από Μικρολίμανο, τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, έως τον Φαληρικό όρμο. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι τις επόμενες εβδομάδες το επισκευασμένο τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου και την αντιπλημμυρική προστασία προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς.

Απαντήσεις στο “ετερογενές” μέτωπο

“Δημιουργήσουμε νέα δεδομένα στην Αττική. Και το έχουμε καταφέρει με κόστος” τόνισε η Ρ. Δούρου ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι στόχος της ήταν “η αποκατάσταση της πολιτικής” σε σχέση με όσους “θεωρούν τους εαυτούς τους μόνιμους διαχειριστές της εξουσίας, τη χρησιμοποιούν ως εργαλείο διατήρησής τους στην εξουσία”. Ενώ έκανε λόγο για “ετερογενές” μέτωπο απαρτιζόμενο από “δήθεν ανεξάρτητους, αχρωμάτιστους αυτοδιοικητικούς από κόμματα στα οποία είναι κεντρικά στελέχη και οδήγησαν σε χρεοκοπία τη χώρα”.

“Εμείς δώσαμε στην Περιφέρεια Αττικής κεντρικό ρόλο, την κάναμε ορατή, όταν κάποιοι την ήθελαν αόρατη” τόνισε η Ρ. Δούρου. “Δίνουμε καθημερινά αγώνα όχι για μια παράταξη ή ένα πρόσωπο” υπογράμμισε για να καταλήξει: “Δίνουμε λύσεις στο σήμερα και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και όχι παραπέμποντας την επίλυσή τους σε ένα φωτεινό αύριο που κάποτε, κάποια στιγμή ενδεχόμενα μπορεί να έρθει”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL