Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Σήμερα η επίσημη πρώτη του Νάσου Ηλιόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα η επίσημη πρώτη του Νάσου Ηλιόπουλου

, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα της προεκλογικής ατζέντας. Βέβαια, από την ανακήρυξή του ως υποψηφίου μέχρι σήμερα ο Ν. Ηλιόπουλος έχει πιάσει τον παλμό και τις αγωνίες των Αθηναίων, μια που τα προβλήματα είναι καθημερινά, έντονα και σε πολλές περιπτώσεις οξυμένα.

Κάποια από αυτά έθεσε και χθες στο πλαίσιο συνάντησης με τον απερχόμενο δήμαρχο της πρωτεύουσας Γ. Καμίνη, από τον οποίο ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τα πεπραγμένα του. Ο Ν. Ηλιόπουλος έθεσε ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της διαχείρισης του ελεύθερου χώρου, αλλά και του πρασίνου, καθώς επανειλημμένα έχει επισημάνει ότι η Αθήνα έχει τη μικρότερη ανά κάτοικο αναλογία δένδρων και χλωρίδας.

Παράλληλα, εμφανίστηκε υπέρμαχος της λειτουργίας της εταιρείας Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., ζητώντας από τον Γ. Καμίνη εξηγήσεις για την αρνητική στάση που έχει κρατήσει ως δήμαρχος -καθώς έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας-, αφού, όπως υποστηρίζει, η συμμετοχή του δήμου στη νέα κρατική εταιρεία συνιστά “μία από τις πιο επωφελείς συνεργασίες για το καλό της πόλης”. Σε αυτό το πνεύμα, ο Ν. Ηλιόπουλος επέκρινε την επίσης αρνητική στάση των ανθυποψηφίων του Κ. Μπακογιάννη και του Π. Γερουλάνου, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η λειτουργία της κρατικής εταιρείας συνιστά αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον δήμο ως προς τον χωροταξικό σχεδιασμό.

Επίσης, κατά τη συνάντηση με τον απερχόμενο δήμαρχο ο Ν. Ηλιόπουλος έθεσε το πρόβλημα της ουσιοεξάρτησης, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει συναντίληψη με τον Γ. Καμίνη στη δημιουργία χώρων ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης. “Το θέμα της ουσιοεξάρτησης μετά και τις τελευταίες πρωτοβουλίες του υπουργείου Υγείας νομίζω ότι θα είναι μία από τις κρίσιμες αλλαγές που προχωράμε” σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Υπενθυμίζοντας την καταστροφική για τη δημόσια τάξη της Αθήνας επιλογή Μητσοτάκη επί υπουργίας του στο Διοικητικής Ανασυγκρότησης να καταργήσει τη δημοτική αστυνομία, ο Ν. Ηλιόπουλος μίλησε για την κυβερνητική προσπάθεια επανασύστασης του σώματος, αναγνωρίζοντας ότι “ο δήμος Αθηναίων έχει λιγότερες δυνάμεις από αυτές που πραγματικά θα έπρεπε να έχει”. Παράλληλα, ο Ν. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στις ελλείψεις στην καθαριότητα και στην πλημμελή παρέμβαση Καμίνη για τη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας των εργατών καθαριότητας του δήμου.

“Πιστεύω ότι, παρά τις όποιες διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις που πάντα είναι θεμιτές μέσα από τον θεσμικό διάλογο και την αντιπαράθεση απόψεων, μπορούμε να βλέπουμε και πώς να προχωράμε για τα κοινά μέτωπα που χρειάζεται αντικειμενικά η πόλη" κατέληξε ο Ν. Ηλιόπουλος κατά τη συνάντηση με τον Γ. Καμίνη.

ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL