Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Νάσος Ηλιόπουλος: Να ξανακερδίσουμε την πίστη των ανθρώπων πως η Αθήνα μπορεί να αλλάξει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νάσος Ηλιόπουλος: Να ξανακερδίσουμε την πίστη των ανθρώπων πως η Αθήνα μπορεί να αλλάξει

«Το σημαντικότερο είναι να ξανακερδίσουμε την πίστη των ανθρώπων πως η Αθήνα μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξη του στο Real FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου σχετικά με τις προτεραιότητες του ως Δήμαρχος της Αθήνας» και συμπλήρωσε:«Αυτή τη στιγμή τα πιο σημαντικά πράγματα είναι πρωτίστως οι ελεύθεροι χώροι και το πράσινο. Η Αθήνα έχει τεράστια έλλειψη σε αυτό το ζήτημα. Υπάρχουν πόροι και εργαλεία".

"Το δεύτερο και κρίσιμο ζήτημα είναι η κατοικία και πρέπει να γίνει μια συζήτηση για τη βραχυχρόνια μίσθωση και το AirBnb διότι πλέον διώχνει μόνιμους κατοίκους από τα σπίτια τους. Να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι σε έναν μικρο-ιδιοκτήτη που μπορεί να εξασφάλισε ένα μικρό παραπάνω εισόδημα, αναφέρομαι στους μεγάλους παίκτες real estate που μπορεί να αγοράζουν ολόκληρη πολυκατοικία και να την βάζουν σε βραχυπρόθεσμη μίσθωση. Η τρίτη προτεραιότητα για εμάς είναι η καθαριότητα της πόλης σε συνάρτηση με την ανακύκλωση".

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Filiopoulosnasos%2Fvideos%2F324921151465160%2F&show_text=0&width=560

Μεταξύ άλλων ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε:

- «Είναι μια όμορφη μάχη αυτή για την Αθήνα. Είμαι ένας άνθρωπος που για 35 χρόνια έχω μεγαλώσει και ζω στην Αθήνα. Μένω στα Κάτω Πατήσια, ξέρω αυτή την πόλη, ξέρω τους ανθρώπους της, βλέπω τα αδιέξοδα που έχει και επιμένω ότι είναι μια πόλη με μεγάλες δυνατότητες. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να δουλέψεις για την πόλη στην οποία έχεις μεγαλώσει και ζεις»

- «Ο Δήμος της Αθήνας από τον προϋπολογισμό που έχει για την καθαριότητα έχει εκτελέσει λιγότερο από το 38%. Για όλο το 2018 τα έργα που έκανε στον ηλεκτροφωτισμό ήταν μηδέν ευρώ, σχεδόν μηδενικά στο πράσινο, ενώ στα τεχνικά έργα που είχε προϋπολογισμό 40 εκατ. απορρόφησε μόνο τα δύο».

- «Σχετικά με το ζήτημα της ασφάλειας, προφανώς ο Δήμος πρέπει να αναλάβει δράσεις συντονισμού, όπου χρειάζεται με υπουργεία, με την αστυνομία κ.λπ., αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο Δήμος είναι να μην υπάρχει το αίσθημα εγκατάλειψης. Σήμερα η Αθήνα είναι μια σκοτεινή πόλη με τυφλά σημεία και αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου. Όπως είπα και πριν, τα έργα που έκανε ο δήμος της Αθήνας το 2018 στον ηλεκτροφωτισμό είναι μηδενικά»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL