Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρήστος Γιαννούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας: Η διοίκηση της Περιφέρειας αδιαφορεί για τη Σχολή Τυφλών

«Αδιαφορεί για την επικινδυνότητα του κτηρίου της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ)» τόνισε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης αμέσως μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο διατηρητέο κτήριο, επί της Βασιλίσσης Όλγας, που στεγάζει τη Σχολή και έχει να συντηρηθεί από το 1997.

Στην εκτενή συζήτηση που είχε με μέλη της διοίκησης και εργαζόμενους, όλοι τόνισαν την ανάγκη συντήρησης του κτηρίου, υποστηρίζοντας ότι πλέον είναι επικίνδυνο για τους φιλοξενούμενους και τους «μαθητές» που παρακολουθούν το πρόγραμμα της σχολής. «Κάθε προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής Τυφλών να ενταχθεί το έργο σε κάποιο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας, πέφτει εδώ και χρόνια στο απόλυτο κενό» υποστήριξαν.

Πλήρης αδιαφορία

«Η πλήρης απουσία της ΠΚΜ σε δράσεις στήριξης στα Άτομα με Αναπηρία, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη Σχολή Τυφλών, αποδεικνύει και την πλήρη αδιαφορία για πραγματικά δείγματα πολιτισμού και ανάπτυξης της κοινωνίας μας» δήλωσε ο Χρήστος Γιαννούλης. Πρόσθεσε ότι η ΠΚΜ δεν «έτρεξε» κανένα πρόγραμμα και δεν πήρε καμία πρωτοβουλία, «προφανώς επειδή δεν συμπίπτει στις πελατειακές της σχέσεις», για να επισημάνει ότι για τον ίδιο και τους συνεργάτες του «είναι δέσμευση καρδιάς, είναι στάση ζωής να εργαστούμε και να προτείνουμε, από τώρα και όχι μόνο μετά τις εκλογές, δράσεις και προγράμματα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων με προβλήματα στην όραση, στοχεύοντας στη δημιουργία συνθηκών που θα οδηγήσουν στην αυτόνομη διαβίωσή τους».

Προτάσεις

Στη συνάντηση, παρουσία και του μέλους του Δ.Σ. του ΚΕΑΠ και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Φώτη Μπίμπαση και της αναγνωρισμένης σε παγκόσμιο επίπεδο Παραολυμπιονίκη Μαρίας Τζάλλα, συζητήθηκε ακόμη η δυνατότητα δημιουργίας δομής γηροκομείου τυφλών, η επέκταση των φαναριών με ηχητικές πηγές σε όλο το μήκος της παραλιακής λεωφόρου και σε άλλα σημεία της πόλης, η αλλαγή του κανονισμού του ΚΕΑΠ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών), η υλοποίηση προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης για τα παιδιά έως 6 ετών, η δημιουργία και λειτουργία κινητής μονάδας που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των τυφλών στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Δείτε όλα τα σχόλια