Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Ολγα Χριστινάκη - Υποψήφια δήμαρχος Δάφνης - Υμηττού: / Ολγα Χριστινάκη - Υποψήφια δήμαρχος Δάφνης - Υμηττού: Πρώτο μας μέλημα να νοικοκυρέψουμε την πόλη μας!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολγα Χριστινάκη - Υποψήφια δήμαρχος Δάφνης - Υμηττού: / Ολγα Χριστινάκη - Υποψήφια δήμαρχος Δάφνης - Υμηττού: Πρώτο μας μέλημα να νοικοκυρέψουμε την πόλη μας!

Μέσα από ένα πλέγμα παρεμβάσεων που θα νοικοκυρεύουν την πόλη και ταυτόχρονα θα αναδεικνύουν την ιστορικότητα των γειτονιών, η Όλγα Χριστινάκη κατέρχεται στον εκλογικό στίβο με το όραμά της και την ευαισθησία της για να απαντήσει στις μεγάλες προκλήσεις, που όπως λέει η απερχόμενη δημοτική αρχή τις έχει αφήσει να “θαφτούν κάτω από τους λόφους των σκουπιδιών, που ‘κοσμούν’ τις γειτονιές μας”.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

* Ποιες παρεμβάσεις προτείνετε στους πολίτες σας και τι θέτετε στο επίκεντρο;

Στο επίκεντρο της πολιτικής μας βρίσκεται ο πολίτης και οι ανάγκες του! Ο δήμος μας τα τελευταία χρόνια λόγω της πολιτικής αδιαφορίας έχει στερηθεί τα απλά και αυτονόητα της καθημερινότητας. Δυστυχώς, με την παρούσα διοίκηση, οι μεγάλες προκλήσεις δεν έχουν απαντηθεί, αλλά έχουν θαφτεί κάτω από τους λόφους των σκουπιδιών, που "κοσμούν" τις γειτονιές μας. Για εμάς, το πρώτο μέλημα είναι να νοικοκυρέψουμε την πόλη! Να τη δούμε καθαρή, φωτεινή και ασφαλή!

Όμως για εμάς, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου μας. Για παράδειγμα, εμβληματικό για εμάς είναι το Θέατρο Βράχων, που αυτή τη στιγμή μοιάζει ξεκομμένο από τον υπόλοιπο δήμο, ενώ θα μπορούσε να "πυροδοτεί" διαρκώς πολιτισμό. Επίσης, ο χώρος της Γυμναστικής Ακαδημίας, που σήμερα είναι υποβαθμισμένος, πρέπει να αξιοποιηθεί για τον δημότη. Ενώ, σημεία ιστορικής μνήμης, που τώρα είναι παραδομένα στην εγκατάλειψη, όπως το Κάστρο του Υμηττού και το Μουσείο Μπουζιάνη, μπορούν να αξιοποιηθούν και να προκαλούν τη “ζήλια” άλλων λιγότερο τυχερών δήμων. Πρωταγωνιστής στις μεγάλες προκλήσεις είναι το Καλυκοποιείο, που μπορεί, με προσεκτικές και συνάμα δυναμικές κινήσεις, να γίνει η καρδιά του δήμου μας, δίνοντας άλλη πνοή και αέρα στην περιοχή μας.

Παράλληλα, θα επιδιώξουμε να αναδείξουμε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των προσφυγικών γειτονιών με τους ευωδιαστούς κήπους και την ιστορικότητα της περιοχής μας, τόσο της Δάφνης όσο και του Υμηττού, που δεν αναδείχθηκαν από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Εξάλλου, στους δημότες μας αξίζει μια πόλη ανθρώπινη, δημιουργική, με διευρυμένους πολιτιστικούς ορίζοντες, με περιβαλλοντικούς πνεύμονες. Μια πόλη που αξίζει να ζεις!

* Πώς εκτιμάτε ότι θα επηρεάσει την άσκηση διοίκησης η εφαρμογή της απλής αναλογικής;

Ο "Κλεισθένης Ι" είναι ίσως ο πιο "προκλητικός" νόμος των τελευταίων ετών. Πραγματικά μια απόλαυση δημοκρατίας. Ουδείς μπορεί να προδικάσει πώς θα λειτουργήσει στην πράξη η απλή αναλογική, αλλά είναι σίγουρο ότι θα μας φέρει όλους προ των ευθυνών μας. Δεν θα μπορεί πλέον να κρυφτεί κανένας πίσω από τον "μεγάλο αρχηγό". Είναι η ώρα της αλήθειας, των συγκλίσεων, των συνθέσεων, χωρίς τις εκ των προτέρων γνωστές ψηφοφορίες. Έτσι, το δημοτικό συμβούλιο θα έρθει στο επίκεντρο των εξελίξεων και η αντιπροσωπευτικότητα θα ανατρέψει κατεστημένες νοοτροπίες. Είναι η ώρα να ξεριζωθούν οι δήθεν αυθεντίες και να πρωταγωνιστήσει ο ουσιαστικός διάλογος. Όποιος αντέχει την αλήθεια, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Όποιος αγαπάει την αλήθεια, έχει να προσμένει πολλά. Ο "Κλεισθένης Ι" είναι η αγάπη στην ευθύνη!

Η Όλγα Χριστινάκη ζει και δραστηριοποιείται στον Υμηττό από το 1995. Παντρεμένη με τον Γιώργο Μακράκη και μητέρα τριών παιδιών, ενεργοποιήθηκε από πολύ νωρίς στις συλλογικότητες των σχολείων τους, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των γονέων και μετουσιώνοντας την αλληλεγγύη σε στάση ζωής. Τα τελευταία έτη, ως πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Δάφνης-Υμηττού, εκπροσωπεί το γονεϊκό κίνημα του δήμου.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και άσκησε δικηγορία επί σειρά ετών. Σήμερα εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών και παρακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο το Δημόσιο Δίκαιο και τη Δημόσια Πολιτική στη Νομική Σχολή. Έχει, επίσης, μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Θεολογία και την Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και έχει παρακολουθήσει μαθήματα ελληνικής νοηματικής γλώσσας. Διετέλεσε έφορος δημοσίων σχέσεων στη Φοιτητική Ένωση Κρητών, ενώ επί σειρά ετών παρέδιδε εθελοντικά μαθήματα κρητικών χορών στον Πολιτιστικό Όμιλο Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών. Δραστηριοποιείται σε διάφορες ομάδες επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL