Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλαλούμ με τα ετοιμόρροπα ακίνητα

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Αθήνας

Συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Δημαρά θα έχει σήμερα ο αντιδήμαρχος Αθηναίων για την αστική υποδομή Γ. Αποστολόπουλος στον απόηχο της κατάρρευσης δύο ετοιμόρροπων κτηρίων σε Κεραμεικό και Πνύκα, προκειμένου να επανακαταθέσει την πρόταση Καμίνη με σκοπό την ανάκτηση της αρμοδιότητας για την αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων ακινήτων, που πλέον έχει μεταβιβαστεί στην Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε..

Το ζήτημα της διαχείρισης των εγκαταλειμμένων ακινήτων και των παρεμβάσεων σε ετοιμόρροπα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, με την αντιπολίτευση να ζητά εξηγήσεις για τις ενέργειες του αντιδημάρχου Γ. Αποστολόπουλου. Στο ζήτημα παρενέβη η Σ. Σπυροπούλου, η οποία έχει προϋπηρεσία στην υπηρεσία πολεοδομίας και είχε διατελέσει αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, λέγοντας ότι ως προς τη δυνατότητα παρεμβάσεων του δήμου υπάρχει “θεσμικό κενό”, αφού, όπως είπε, “η νομοθεσία είναι ατελής από το 1985”. Υποστήριξε ότι για το διατηρητέο ακίνητο που κατέρρευσε στην Πνύκα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης κατεδάφισης από το υπουργείο Πολιτισμού, αφού δεν έχει συγκληθεί η τριμελής επιτροπή.

Ο αντιδήμαρχος Γ. Αποστολόπουλος, συνεχίζοντας την ίδια επιχειρηματολογία, εξήγησε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2015 η αρμοδιότητα διαχείρισης των εγκαταλειμμένων κτηρίων ανήκει στην Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. Ισχυρίστηκε ότι η πρόταση Καμίνη το 2014, η οποία δεν θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, έτυχε αποδοχής από τον υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, αλλά ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος την “πάγωσε” λόγω διαφωνιών. Βέβαια, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν απάντησε σε ποιες ενέργειες προέβη όταν η αρμοδιότητα κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτηρίων ήταν στον δήμο.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αργότερα, δεν μας πειράζει...

Ύστερα από όλη αυτή τη φασαρία με το μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε και μία έρευνα που δείχνει ότι το 51% των κατοίκων της πόλης είναι υπέρ της απόσπασης των αρχαίων και μόλις το 38% είναι υπέρ της παραμονής τους στον χώρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο