Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Αλαλούμ με τα ετοιμόρροπα ακίνητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλαλούμ με τα ετοιμόρροπα ακίνητα

Συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Δημαρά θα έχει σήμερα ο αντιδήμαρχος Αθηναίων για την αστική υποδομή Γ. Αποστολόπουλος στον απόηχο της κατάρρευσης δύο ετοιμόρροπων κτηρίων σε Κεραμεικό και Πνύκα, προκειμένου να επανακαταθέσει την πρόταση Καμίνη με σκοπό την ανάκτηση της αρμοδιότητας για την αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων ακινήτων, που πλέον έχει μεταβιβαστεί στην Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε..

Το ζήτημα της διαχείρισης των εγκαταλειμμένων ακινήτων και των παρεμβάσεων σε ετοιμόρροπα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, με την αντιπολίτευση να ζητά εξηγήσεις για τις ενέργειες του αντιδημάρχου Γ. Αποστολόπουλου. Στο ζήτημα παρενέβη η Σ. Σπυροπούλου, η οποία έχει προϋπηρεσία στην υπηρεσία πολεοδομίας και είχε διατελέσει αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, λέγοντας ότι ως προς τη δυνατότητα παρεμβάσεων του δήμου υπάρχει “θεσμικό κενό”, αφού, όπως είπε, “η νομοθεσία είναι ατελής από το 1985”. Υποστήριξε ότι για το διατηρητέο ακίνητο που κατέρρευσε στην Πνύκα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης κατεδάφισης από το υπουργείο Πολιτισμού, αφού δεν έχει συγκληθεί η τριμελής επιτροπή.

Ο αντιδήμαρχος Γ. Αποστολόπουλος, συνεχίζοντας την ίδια επιχειρηματολογία, εξήγησε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2015 η αρμοδιότητα διαχείρισης των εγκαταλειμμένων κτηρίων ανήκει στην Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. Ισχυρίστηκε ότι η πρόταση Καμίνη το 2014, η οποία δεν θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, έτυχε αποδοχής από τον υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, αλλά ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος την “πάγωσε” λόγω διαφωνιών. Βέβαια, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν απάντησε σε ποιες ενέργειες προέβη όταν η αρμοδιότητα κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτηρίων ήταν στον δήμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL