Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: / Ρ. Δούρου: Η Περιφέρεια Αττικής αρωγός στα άτομα με αναπηρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: / Ρ. Δούρου: Η Περιφέρεια Αττικής αρωγός στα άτομα με αναπηρία

Τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής για τα άτομα με αναπηρία παρουσίασε η Ρ. Δούρου στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, που διοργάνωσε η παράταξη “Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου” με τον επικεφαλής της Θ. Σπηλιόπουλο.

“Στην Περιφέρεια Αττικής κάνουμε πράξη την καθολική και οικουμενική ένταξη στο κοινωνικό σύνολο ατόμων με αναπηρία μέσα από την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή τους σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας, μέσα από την ίδρυση Κέντρων Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία” σημείωσε η Ρ. Δούρου. Απαρίθμησε, μάλιστα, τις δράσεις για την εξασφάλιση αυτόνομης πρόσβασης των ΑμεΑ στις παραλίες της Αττικής και την προσβασιμότητα σε δημόσιους χώρους.

“Όλα αυτά τα πράττουμε όχι γιατί έτσι πρέπει, αλλά γιατί έτσι οφείλουμε με βάση τις αρχές μας, απέναντι στον σύγχρονο Καιάδα του νεοφιλελευθερισμού” τόνισε η περιφερειάρχης. “Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό οι συμπολίτες μας με αναπηρία ήσαν αόρατοι γιατί αυτοί που μας κυβέρνησαν επί τόσες δεκαετίες επέλεξαν συνειδητά όχι την Ευρώπη των δικαιωμάτων, αλλά την Ευρώπη των δημοσιονομικών περιορισμών” υπογράμμισε για να προσθέσει: «Εμείς είμαστε υπέρ των δικαιωμάτων των πολλών, όχι των ολίγων. Είμαστε υπέρ των δικαιωμάτων όλων των συμπολιτών μας, χωρίς εξαιρέσεις!”. “Τα προβλήματα των συμπολιτών μας με αναπηρία είναι δικά μας προβλήματα, είναι κοινωνικά προβλήματα, είναι θέματα που χρειάζονται συλλογική απάντηση” κατέληξε η Ρ. Δούρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL