Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Μπελαβίλας: "Καλωσορίζουμε τον ερχομό του τραμ"

Σύνδεση με Πειραιά και ανάπτυξη του τραμ - "Πρέπει να μάθουμε να ζούμε διαφορετικά! Με μέσα σταθερής τροχιάς τα οποία θα καλύψουν το σύνολο του Πειραιά και των γύρω δήμων" τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά

Η έλευση του μετρό σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια τους επόμενους μήνες πρόκειται να αποσυμφορήσει την οδική κυκλοφορία και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ).

Στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στη Νίκαια, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης ανέπτυξε τον σχεδιασμό του για τη σύνδεση των νέων λεωφορειακών γραμμών με τους νέους σταθμούς του μετρό. Άλλωστε προοπτική αυτού του έργου είναι η σύνδεση της μπλε γραμμής -ή αλλιώς γραμμής 3- από το αεροδρόμιο με τον Πειραιά.

Ο Τ. Ταστάνης, αφού εξήγησε ότι στόχος του είναι να κρατηθούν “όρθιες” οι δημόσιες συγκοινωνίες, τόνισε πως με την έλευση του μετρό στη Νίκαια “ήδη οι υπηρεσίες του οργανισμού μας εκπονούν μελέτη για την αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών που διέρχονται και εξυπηρετούν τους δήμους στους οποίους θα λειτουργήσουν οι τρεις νέοι σταθμοί μετρό, έτσι ώστε να γίνουν τροφοδοτικές των νέων σταθμών”. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι ο σταθμός της Νίκαιας σε επόμενη φάση θα μπορούσε να συνδεθεί με μελλοντική επέκταση του μετρό προς το Κερατσίνι και το Πέραμα.

Μιλώντας για την επέκταση του τραμ στον Πειραιά, ο Τ. Ταστάνης υπογράμμισε ότι “η πρώτη φάση του έργου σε λίγους μήνες θα είναι μια πραγματικότητα”, αφού προς το παρόν εκτελούνται δοκιμαστικά δρομολόγια, που θα διαρκέσουν δύο - τρεις εβδομάδες.

“Με την ολοκλήρωσή τους και εφόσον οι σχετικές μετρήσεις δώσουν το ‘πράσινο φως’, ο Πειραιάς θα αποκτήσει ένα νέο συγκοινωνιακό μέσο” σημείωσε ο Τ. Ταστάνης. Εξήγησε ότι “το δρομολόγιο του τράμ θα είναι κυκλικό, καθώς θα ξεκινά και θα τερματίζει στο Νέο Φάληρο”. Παράλληλα, στον προγραμματισμό βρίσκεται η σύνδεση του τραμ από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με το μετρό και ο εν λόγω σταθμός αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το 2021.

Ελπίζω σύντομα και το μετρό στον Πειραιά

“Πρέπει να μάθουμε να ζούμε διαφορετικά! Με μέσα σταθερής τροχιάς τα οποία θα καλύψουν το σύνολο του Πειραιά και των γύρω δήμων” τόνισε από την πλευρά του ο Ν. Μπελαβίλας, καθηγητής του ΕΜΠ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά. Προέκρινε, μάλιστα, της επέκτασή τους από την Πειραϊκή έως το Κερατσίνι και το Πέραμα.

“Τα αυτοκίνητα των 17 εκατομμυρίων επιβατών των πλοίων τον χρόνο, των εκατό χιλιάδων εργαζομένων που μπαίνουν στην πόλη το πρωί και φεύγουν το απόγευμα δεν χωρούν ακόμη και αν κατεδαφίσουμε μερικές εκατοντάδες πολυκατοικίες και τις κάνουμε πάρκινγκ ακόμη και αν καταστρέψουμε όλες τις πλατείες και τις κάνουμε πάρκινγκ”, σχολίασε σκωπτικά ο Ν. Μπελαβίλας.

“Γι’ αυτό καλωσορίζουμε τον ερχομό του τραμ, όπως ελπίζω σε λίγο καιρό του μετρό, στον Πειραιά. Θέλουμε και τα δύο μέσα να επεκταθούν κι άλλο” υπογράμμισε.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο