Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Αλέξης Χαρίτσης: / Αλέξης Χαρίτσης: Η Ν.Δ. επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την πρόταση για ψήφο των αποδήμων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξης Χαρίτσης: / Αλέξης Χαρίτσης: Η Ν.Δ. επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την πρόταση για ψήφο των αποδήμων

Λάβρος κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και επιστημονικών μελών της επιτροπής που εξετάζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ψήφο των αποδήμων εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης διαψεύδοντας τη φημολογία που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες ότι δήθεν “οι ψήφοι των κατοίκων του εξωτερικού θα προσμετρώνται όχι στο σύνολο της επικράτειας, όπως όλων των Ελλήνων πολιτών, αλλά αποκλειστικά και μόνο για την εκλογή τριών βουλευτών”.

“Η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να εκμεταλλευτεί μικροκομματικά αυτό το πολύ κρίσιμο και σύνθετο ζήτημα που απαιτεί σοβαρότητα και ευθύνη απέναντι στους Έλληνες πολίτες”, σημείωσε χαρακτηριστικά (ρ/σ news247) ο υπουργός, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η αρμόδια επιτροπή δεν έχει καταλήξει ακόμη σε πόρισμα. “Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ακόμα και επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, τους οποίους εμπιστευτήκαμε, προβαίνουν σε διαρροές και φήμες που δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν” υπογράμμισε.

“Αυτό το θέμα καμία άλλη κυβέρνηση ώς σήμερα δεν το προχώρησε επαρκώς και για τον λόγο τούτον το 2019 παλεύουμε να υλοποιήσουμε μια συνταγματική δέσμευση που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν μετέωρη” σημείωσε ο υπουργός διαψεύδοντας τη σχετική φημολογία, που “τραυματίζει τον δημόσιο διάλογο, υποβαθμίζοντας τη θεσμικά οργανωμένη διαβούλευση επί του θέματος σε πρόχειρους, ερασιτεχνικούς και ευτελείς ‘συνταγματισμούς’”.

“Οι δήθεν απόρρητες πληροφορίες οι οποίες διέρρευσαν σε μερίδα του Τύπου και τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να υιοθετήσει δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα” τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπενθυμίζοντας ότι “έχει συμφωνηθεί με τα κόμματα, η επιτροπή θα καταλήξει στο πόρισμά της βάσει του οποίου το υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει στην εκπόνηση νομοσχεδίου το οποίο στη συνέχεια θα μπει σε δημόσια διαβούλευση και θα πάει στη Βουλή για να ακολουθηθεί η κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία”.

Τέλος, ο υπουργός απηύθυνε στην αξιωματική αντιπολίτευση έκκληση για “σοβαρότητα” και “θεσμική νηφαλιότητα”, προειδοποιώντας ότι “τα κάθε λογής και στόχευσης ‘παιχνίδια’ με ζητήματα που αφορούν την αυθεντικότητα της έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, όχι μόνο δεν ωφελούν αυτούς που τα μετέρχονται, αλλά μπορεί τελικά να επωάζουν κινδύνους που υπερβαίνουν τον τρέχοντα πολιτικό χρόνο και την ευκαιριακή διαμόρφωση της επικαιρότητας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL