Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
Ενισχύονται οι έλεγχοι στα τρόφιμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενισχύονται οι έλεγχοι στα τρόφιμα

Τις δυνάμεις τους ενώνουν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και η Περιφέρεια Αττικής για την ενίσχυση των ελέγχων στα τρόφιμα με στόχο αφενός την εξασφάλιση της υψηλότερης δυνατής ποιότητας στα τρόφιμα για τον καταναλωτή, αλλά και τη διασφάλιση του παραγωγού που παράγει τα τρόφιμα. Κι αυτό έγινε χθες με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας των τριών φορέων ως συνέχεια της συνεργασίας.

“Ανανεώνουμε μια επιτυχημένη συνεργασία που έχουμε με την Περιφέρεια στον τομέα του ελέγχου του τροφίμου και του υλικού για τη διατροφή του ανθρώπου, γενικά, σε μια λογική συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών” τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης σημειώνοντας ότι “οι έλεγχοι πρέπει να είναι αποτελεσματικοί”. “Αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο καταναλωτής, να εμπιστεύεται τους ελέγχους που γίνονται πολλές φορές στο παρασκήνιο, αλλά διασφαλίζουν αυτό που απολαμβάνει στο πιάτο του” πρόσθεσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει στενή συνεργασία και με το υπουργείο Υγείας για να λυθούν οι αλληλοεπικαλύψεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Π. Πολυχρονίου υπογράμμισε ότι για το 2018 έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική 3.000 έλεγχοι στα τρόφιμα, ενώ πανελλαδικά οι έλεγχοι αγγίζουν τους 40.000. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η συμμόρφωση των επιχειρήσεων φτάνει το 96%.

“Μπορούμε να συνεργαζόμαστε, να αθροίζουμε δυνάμεις και τα αποτελέσματα να είναι χειροπιαστά” τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου, υπενθυμίζοντας ότι η πρόταση συνεργασίας ανήκει στην ίδια, όταν “τον Σεπτέμβριο του 2014 ανακαλύψαμε ότι οι δύσκολοι μνημονιακοί καιροί είχαν υποστελεχώσει τις δημόσιες υπηρεσίες και δεν είχαμε την πολυτέλεια να επιχειρούμε όλοι στο ίδιο πεδίο”.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας αφορά την υλοποίηση του προγράμματος επίσημου ελέγχου τροφίμων για την τριετία 2019 - 2021, την διαχείριση διατροφικών περιστατικών και κρίσεων, έκτακτων περιστατικών και καταγγελιών / αναφορών πολιτών, αλλά και την υποστήριξη των επιθεωρήσεων που διενεργούνται στη χώρα μας εκ μέρους ξένων αποστολών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL