Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Επίσκεψη Νάσου Ηλιόπουλου στην πλ. Αττικής: / Επίσκεψη Νάσου Ηλιόπουλου στην πλ. Αττικής: Δεν είμαστε περαστικοί από αυτή την πόλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίσκεψη Νάσου Ηλιόπουλου στην πλ. Αττικής: / Επίσκεψη Νάσου Ηλιόπουλου στην πλ. Αττικής: Δεν είμαστε περαστικοί από αυτή την πόλη

“Έχουμε μεγαλώσει σε αυτή την πόλη και δεν είμαστε περαστικοί από εδώ” τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος κατά την συνάντησή του με κατοίκους της 6ης Κοινότητας στην Πλατεία Αμερικής, οι οποίοι έθεσαν επιτακτικά την ανάγκη για την αντιστροφή της εγκατάλειψης της περιοχής. Άλλωστε, το πρόβλημα της υψηλής παραβατικότητας και η αναγκαιότητα για εμπέδωση της ασφάλειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης.

Ο Ν. Ηλιόπουλος, σταθμίζοντας ως κύριο πρόβλημα την εγκατάλειψη της περιοχής, αναγνώρισε ότι σε αυτό συμβάλλει και η κατάσταση πέριξ του Πεδίου του Άρεως, με τη συγκέντρωση τοξικομανών. Γι' αυτό πρότεινε τη δημιουργία χώρων προστατευόμενης χρήσης για τοξικομανείς. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της παραβατικότητας στην περιοχή, επέκρινε τη δημοτική αρχή Καμίνη υποστηρίζοντας ότι η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί και ότι παραμένει χωρίς φωτισμό. “Το 2018, ο Δήμος Αθηναίων διέθεσε μηδέν ευρώ για ηλεκτροφωτισμό” τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Απαντώντας στην αγωνία των κατοίκων για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε: “Δεν θέλουμε η Αθήνα να είναι μόνο μια πόλη για περαστικούς, τουρίστες, καταναλωτές, αλλά και μια πόλη για τους κατοίκους της, για τους ανθρώπους που ζουν μόνιμα εδώ”. Σε αυτό το πλαίσιο, έθεσε ψηλά στην ατζέντα τη διαχείριση πρασίνου μέσα στην πόλη υπογραμμίζοντας: “Για εμάς δεν περισσεύει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο πρασίνου”. “Δεν θέλουμε ελεύθερους χώρους για να ερχόμαστε μετά όλοι και να παρκάρουμε 'ελεύθερα' σε αυτούς” πρόσθεσε, εξηγώντας ότι ενώ μια βιώσιμη πόλη πρέπει να έχει 9 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο, στην Αθήνα η αναλογία είναι 0,9 τ.μ. ανά κάτοικο. “Θέλουμε μια Αθήνα με μεικτές χρήσεις, αλλά χρειάζεται να μπουν κανόνες ανάμεσα στις διαφορετικές χρήσεις αυτής της πόλης. Και διασκέδαση, και κατοικία, αλλά με κανόνες μεταξύ τους” τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL