Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Ανοιχτή Πόλη: Το Γηροκομείο Αθηνών είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο του κράτους πρόνοιας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοιχτή Πόλη: Το Γηροκομείο Αθηνών είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο του κράτους πρόνοιας

Τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι Αθηναίων οδηγήθηκαν στο δικαστήριο από τον υπόδικο αρχιμανδρίτη Προκόπιο Μπούμπα, πρώην και επί σειρά ετών πρόεδρο του Δ.Σ. του Γηροκομείου Αθηνών, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση Ανοιχτή Πόλη.

"Δύο εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων, καθώς και δύο πρώην δημοτικοί σύμβουλοι μεταξύ των οποίων και η Ελένη Πορτάλιου από την Ανοιχτή Πόλη, δικάζονται με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης, ύστερα από μήνυση του αρχιμανδρίτη, για τις καταγγελίες που διατύπωσαν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον Μάιο του 2013 σχετικά με το καθεστώς κακοδιαχείρισης που, από τότε μέχρι σήμερα, έχει καταστρέψει το Γηροκομείο. Τα πεπραγμένα της διοίκησης του αρχιμανδρίτη ερευνώνται από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Το Γηροκομείο Αθηνών είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο του κράτους πρόνοιας. Ως ναυαρχίδα του προνοιακού ιδρυματικού κράτους αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της καταστροφικής πολιτικής που αναθέτει την ιδρυματική πρόνοια σε ιδιωτικά σωματεία φιλανθρωπικού σκοπού. Αυτό αποδεικνύουν τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης, που ήδη ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο κατέληξαν όλες οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τη διάσωση του Γηροκομείου".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL