Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Μιλούν στην "Α" οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γιάννης Σταθόπουλος και Θοδωρής Σπηλιόπουλος / Η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών σε Αγ. Παρασκευή και Χαϊδάρι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μιλούν στην "Α" οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γιάννης Σταθόπουλος και Θοδωρής Σπηλιόπουλος / Η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών σε Αγ. Παρασκευή και Χαϊδάρι

Την υποψηφιότητα του Γιάννη Σταθόπουλου στην Αγία Παρασκευή και του Θοδωρή Σπηλιόπουλου στο Χαϊδάρι παρουσιάζει σήμερα η «Αυγή», με τους δύο αυτοδιοικητικούς να μοιράζονται την αγωνία και το όραμα για τον τόπο τους. Ο Γιάννης Σταθόπουλος, επιδιώκοντας να ανανεώσει τη θητεία του, κάνει έναν σύντομο απολογισμό λέγοντας: «Εργαστήκαμε με σχέδιο, συνέπεια και αφοσίωση να κάνουμε πράξη το πρόγραμμα μας που φέρνει την Αγία Παρασκευή πιο κοντά στην ανθρώπινη πόλη που ονειρευόμαστε». Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος, έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος, περιγράφει το όραμά του για την πόλη του το Χαϊδάρι, όπου θα διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία. «Διεκδικούμε μια πόλη που θα αναδείξει τον πολιτισμό της και την Ιστορία της. Οι εκτάσεις με το Ποικίλο Όρος και την πλούσια βιοποικιλότητα, τον Διομήδειο Κήπο, τα ίχνη της αρχαίας Ιεράς Οδού, τη Μονή Δαφνιού, τα παλιά μονοπάτια και τα απομεινάρια των οικισμών κάνουν το Χαϊδάρι μοναδικό» λέει χαρακτηριστικά.

Γιάννης Σταθόπουλος (Αγία Παρασκευή): Σχεδιάσαμε, πραγματοποιήσαμε, συνεχίζουμε

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, όταν η ανεξάρτητη δημοτική μας κίνηση «Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής», που ενώνει πολίτες από πολλά κόμματα και την κοινωνία στη βάση κοινών αρχών, ανέλαβε καθήκοντα ως δημοτική αρχή, εργαστήκαμε με σχέδιο, συνέπεια και αφοσίωση να κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας που φέρνει την Αγία Παρασκευή πιο κοντά στην ανθρώπινη πόλη που ονειρευόμαστε.

Τέσσερα χρόνια μετά, με συνεχή σταθερά βήματα, μα και άλματα στην περίπτωση των υποδομών, έχουμε να παρουσιάσουμε σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς. Ενδεικτικά:

* Ολοκληρώσαμε αλλά και δημιουργήσαμε νέες υποδομές. Αποπερατώσαμε το Επαγγελματικό Λύκειο. Εκτελέσαμε αντιπλημμυρικά έργα αυξάνοντας την κάλυψη της πόλης από 13% σε 40%. Δημοπρατήσαμε δημαρχείο. Αποκτήσαμε το κτήμα και την οικία Ιόλα. Ολοκληρώσαμε έργο βιοκλιματικής ανάπλασης οδών. Κάνουμε έργα διάνοιξης πολλών οδών και διαμόρφωσης πεζοδρόμων.

* Βελτιώσαμε την καθημερινότητα. Αναβαθμίσαμε την καθαριότητα με έμφαση στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή (30 Γωνιές Ανακύκλωσης, Κινητό Πράσινο Σημείο, 11 συστήματα Βυθιζόμενων Κάδων). Κάναμε ασφαλτοστρώσεις 24 χλμ., πεζοδρόμια 14 χλμ., πεζογέφυρα και αναπλάσεις πάρκων, πλατειών, ελεύθερων χώρων. Αναπλάσαμε και πιστοποιήσαμε όλες τις παιδικές χαρές.

* Δημιουργήσαμε ισχυρό δίκτυο κοινωνικής προστασίας. Ενισχύσαμε τις κοινωνικές δομές και δημιουργήσαμε νέες με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες. Υλοποιήσαμε δεκάδες δράσεις πρόληψης και Υγείας. Μειώσαμε 20% τα δημοτικά τέλη, με πλήρη απαλλαγή ευάλωτων ομάδων. Κάναμε απαλλαγές από τροφεία στους παιδικούς σταθμούς.

* Στην παιδεία, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Κάνανε έργα σε όλα τα σχολεία. Επαναλειτουργήσαμε τον δημοτικό θερινό κινηματογράφο με ελεύθερη είσοδο. Καθιερώσαμε νέες πολιτιστικές διοργανώσεις - θεσμούς (“Summertime” με την ΕΡΤ, καρναβάλι με τους συλλόγους της πόλης, τέχνη στον κήπο του Ιόλα). Αναπλάσαμε και αδειοδοτήσαμε όλους τους σθλητικούς χώρους.

* Διαχειριζόμαστε με ορθολογισμό και διαφάνεια τα οικονομικά και, αξιοποιώντας ευρωπαϊκές και εθνικές χρηματοδοτήσεις, δημιουργούμε έναν οικονομικά εύρωστο δήμο, με εξωστρέφεια και υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και συμμετοχής των πολιτών, αρωγό της τοπικής ανάπτυξης και με κοινωνική συνοχή. Πιστεύω ότι οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής αναγνωρίζουν και εκτιμούν το έργο μας και γι αυτό θα μας εμπιστευθούν ξανά.

Θοδωρής Σπηλιόπουλος (Χαϊδάρι): Έχουμε εμπειρία, έχουμε γνώση και πρόγραμμα

Η παράταξη μας «Πολίτες σε δράση» έχει μια μεγάλη ιστορία την οποία δεν την κουβαλάει σαν φορτίο, αλλά σαν δύναμη για το μέλλον και τις καθημερινές της δράσεις. Είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη. Στηρίζεται από τον χώρο της Αριστεράς, από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων Πράσινων και άλλων προοδευτικών ομάδων, αλλά και από ανθρώπους της συντηρητικής παράταξης.

Διεκδικούμε μια σύγχρονη πόλη, με αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, δηλαδή την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτηρίων (διοικητικές υπηρεσίες, σχολεία, πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα), με στόχο, όπου είναι δυνατόν, την ενεργειακή αυτονομία τους, άρα και λιγότερες λειτουργικές δαπάνες.

Διεκδικούμε μια σύγχρονη πόλη με καλή δημοτική συγκοινωνία με εύκολη πρόσβαση στο μετρό, με μετακίνηση των δημοτών μας με σύγχρονο ηλεκτρικό όχημα μηδενικών ρύπων, προσβάσιμο για ΑμεΑ.

Διεκδικούμε μια καθαρή πόλη υλοποιώντας την προγραμματική μας δέσμευση για ένα σύγχρονο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, που θα προβλέπει Πράσινα Σημεία και Γωνιές Ανακύκλωσης, με πλήρη διαχωρισμό στην πηγή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Διεκδικούμε μια πόλη με απρόσκοπτη λειτουργία σύγχρονων παιδικών σταθμών που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των δημοτών μας.

Διεκδικούμε μια πόλη με σύγχρονες αθλητικές υποδομές, με ανοιχτά σχολεία στην κοινωνία, αξιοποιώντας όλα τα υπάρχοντα προγράμματα υποστήριξης μαζικού αθλητισμού.

Διεκδικούμε μια πόλη που θα αναδείξει τον πολιτισμό της και την Ιστορία της. Οι εκτάσεις με το Ποικίλο Όρος και την πλούσια βιοποικιλότητα, τον Διομήδειο Κήπο, τα ίχνη της αρχαίας Ιεράς Οδού, τη Μονή Δαφνιού, τα παλιά μονοπάτια και τα απομεινάρια των οικισμών κάνουν το Χαϊδάρι μοναδικό.

Διεκδικούμε, με τη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής, το παραθαλάσσιο μέτωπο της ακτής Σκαραμαγκά. Το Χαϊδάρι να γίνει ξανά παραθαλάσσιος δήμος! Οι «Πολίτες σε δράση» είμαστε εδώ και διεκδικούμε την αξιοπρέπεια στη ζωή μας, προσδοκώντας ένα Χαϊδάρι σύγχρονο, ένα Χαϊδάρι αλληλεγγύης και πολιτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL