Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλέξης Χαρίτσης: Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την άρση των κοινωνικών αδικιών

EUROKINISSI

Με την επισήμανση ότι “θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την κοινωνική πλειοψηφία”, ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης προσδιόρισε τη σειρά μέτρων που αναλαμβάνουν ο ίδιος και η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των αδικιών. Άλλωστε, μεταξύ των μέτρων είναι και η δρομολόγηση του διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 3.257 μόνιμων υπαλλήλων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” με βάση την τροπολογία που ψηφίστηκε προχθές.

Σε αυτά τα μέτρα πρέπει να προστεθούν η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους, η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί και κυρίως η κατάργηση της μείωσης των συντάξεων. Κάνοντας μια σύντομη αποτίμηση του κυβερνητικού έργου και της παρουσίας της Αριστεράς στη διακυβέρνηση της χώρας, ο Αλ. Χαρίτσης μιλώντας στο ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο, τόνισε πως “ιστορικά η Αριστερά πάντα ήταν χρήσιμη στην κοινωνία για δύο πολύ βασικούς λόγους”. Και εξήγησε: “Ο ένας είναι γιατί πάντα λειτουργούσε ως ένα μεγάλο αποτελεσματικό ανάχωμα στην Ακροδεξιά και στον φασισμό και ο δεύτερος βασικός λόγος είναι γιατί ήταν πάντα η πολιτική δύναμη η οποία ασχολείται και επιλύει τα κεντρικά ζητήματα της ζώσας κοινωνίας: τα ζητήματα της εργασίας, τα ζητήματα του κοινωνικού κράτους και της ανάπτυξης για τους πολλούς. Και σ' αυτό πρέπει να επιμείνουμε, σε αυτήν ακριβώς την παρακαταθήκη της Αριστεράς".

Σχολιάζοντας τη στάση του προέδρου της Ν.Δ. στη Βουλή και την αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρας, ο υπουργός Εσωτερικών είπε: “Ο κ. Μητσοτάκης με τη χθεσινή του ρητορεία, η οποία ήταν σχεδόν σοκαριστική -γιατί αποτελούνταν αποκλειστικά από «fake news», ακροδεξιό λαϊκισμό και πατριδοκαπηλία-, πήρε ουσιαστικά οριστικό διαζύγιο από τη μεταπολιτευτική, δημοκρατική παράδοση του πολιτικού συστήματος, του συντηρητικού χώρου συμπεριλαμβανομένου, και επέστρεψε σε μια ρητορεία που παραπέμπει στον εμφυλιοπολεμικό λόγο της πάλαι ποτέ εθνικόφρονος παράταξης”. “Ο κ. Μητσοτάκης πήρε πολύ πειστικές απαντήσεις από τον πρωθυπουργό. Ήταν καταφανής νομίζω η διαφορά στο επιχειρήματα. Γιατί όταν συγκρούονται η πραγματικότητα με τον ακροδεξιό λαϊκισμό, η πραγματικότητα νικάει πάντα” υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης.

Η.Β.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο