Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / Εγκαινιάστηκε ακόμη ένα κέντρο κοινότητας στον Δήμο Νέας Σμύρνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / Εγκαινιάστηκε ακόμη ένα κέντρο κοινότητας στον Δήμο Νέας Σμύρνης

Τη δέσμευσή της μεταφέρει η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου για την ενίσχυση των Κέντρων Κοινότητας για ακόμη τρία χρόνια. Αυτό μάλιστα ανακοίνωσε και κατά τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Κοινότητας στη Νέα Σμύρνη με την παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θ. Φωτίου, του δημάρχου της πόλης Στ. Τζουλάκη και του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Χρ. Καπάταη.

«Όταν ήρθαν τα Μνημόνια, είχαμε το άλλοθι για να μην έχουμε προνοιακή πολιτική» είπε η Ρ. Δούρου υπογραμμίζοντας ότι: “Αυτή η χώρα δεν είχε ποτέ προνοιακή πολιτική. Αυτή η χώρα απέναντι στους συμπολίτες μας με αναπηρία έκλεινε τα μάτια. Έκλεινε τα μάτια σε μονογονεϊκές οικογένειες, είχε επιδοματικές πολιτικές και πάλι στη λογική της πολιτικής επιβίωσης. Όταν ήρθαν τα Μνημόνια, είχαμε το άλλοθι για να μην έχουμε προνοιακή πολιτική”.

“Είμαι εδώ γιατί είμαι υπερήφανη που ως περιφερειάρχης μπόρεσα να συμβάλω στην αλλαγή πολιτικής σε σχέση με το κράτος πρόνοιας, είμαι εδώ ως γυναίκα Ελληνίδα και είμαι εδώ για να σας πω ότι, αφού μετρήσαμε ότι τούτος εδώ ο θεσμός είναι επιτυχημένος, αποφασίσαμε ότι θα στηρίξουμε για άλλα τρία χρόνια τα Κέντρα Κοινότητας” σημείωσε η περιφερειάρχης στα εγκαίνια.

Υπενθυμίζουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής, μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) χρηματοδοτεί 55 Κέντρα Κοινότητας συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ καλύπτοντας τρία έτη λειτουργίας. Με την επέκταση της λειτουργίας τους για τρία ακόμα, χρόνια, ο συνολικός προϋπολογισμός από το ΠΕΠ Αττικής θα υπερβεί τα 25 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL