Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Αλέξης Χαρίτσης: / Αλέξης Χαρίτσης: Μόνιμος θεσμός πλέον το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξης Χαρίτσης: / Αλέξης Χαρίτσης: Μόνιμος θεσμός πλέον το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"

Με το πρώτο βήμα για την πρόσληψη 3.257 μονίμων υπαλλήλων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” να έχει γίνει, καθώς χθες ψηφίστηκε η σχετική ρύθμιση από τη Βουλή, οι δήμοι πρέπει να κάνουν το αμέσως επόμενο τροποποιώντας τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας και ακολούθως το ΑΣΕΠ να εκδώσει την προκήρυξη του διαγωνισμού. “Βάζουμε τέλος στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την υποβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση” υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης, τονίζοντας ότι πλέον το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” γίνεται “μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους”.

“Για πρώτη φορά συστήνονται μόνιμες θέσεις προσωπικού στους δήμους που είναι ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα 'Βοήθεια στο Σπίτι', περισσότερες από 3.200 θέσεις μόνιμου σταθερού προσωπικού, με προοπτική επέκτασης των υπηρεσιών αυτών και σε άλλους δήμους στο μέλλον” σημείωσε ο υπουργός, πράγμα για το οποίο εκφράζουν την ικανοποίησή τους οι εργαζόμενοι που πρόκειται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

“Με απόλυτο σεβασμό στο σύνταγμα θεσπίζεται διαγωνιστική διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ για την κάλυψη αυτών των θέσεων που οι δήμοι θα συστήσουν στις κοινωνικές τους υπηρεσίες” πρόσθεσε ο υπουργός, κάνοντας ειδική αναφορά στην ενισχυμένη μοριοδότηση, που ορίζεται στα 17 μόρια για τη συνολική και αδιάλειπτη εμπειρία έως 84 μήνες. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι που θα καταλάβουν τις νέες θέσεις θα παραμείνουν σε αυτές για τουλάχιστον δέκα έτη, ενώ όσοι από δικαστικές αποφάσεις έχουν συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου μεταφέρονται αυτοδικαίως σε προσωποπαγείς θέσεις στους δήμους και στα νομικά πρόσωπα αυτών. Στο σκέλος της χρηματοδότησης, ο υπουργός ενημέρωσε ότι από το 2019 και έπειτα τη δαπάνη αναλαμβάνει ο τακτικός κρατικός προϋπολογισμός.

“Το 'Βοήθεια στο Σπίτι' αναβαθμίζεται και γίνεται μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους, ένα πρόγραμμα που αγκαλιάστηκε από τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες” τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι με τη δρομολόγηση έκδοσης της προκήρυξης από το ΑΣΕΠ “λήγει το απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρείας και αέναης ανακύκλωσης για χιλιάδες συμβασιούχους που στελεχώνουν το πρόγραμμα”. “Για πρώτη φορά μετά από χρόνια καλύπτονται οι μεγάλες ανάγκες των ΟΤΑ σε προσωπικό και διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση” τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL