Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Νέες υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές / Με εμπειρία και αγάπη για τον τόπο και τη νεολαία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέες υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές / Με εμπειρία και αγάπη για τον τόπο και τη νεολαία

Τρεις σημαντικές υποψηφιότητες παρουσιάζει σήμερα η “ΑΥΓΗ” που μπαίνουν δυναμικά στον εκλογικό στίβο με πολυσυλλεκτικά αυτοδιοικητικά σχήματα, τα οποία αφουγκράζονται τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και επιχειρούν να κάνουν άλμα στην νέα εποχή και τις νέες προκλήσεις. Ο Αντώνης Φειδοπιάστης, έμπειρο στέλεχος στην Αυτοδιοίκηση, μιλά για το όραμά του για τον Δήμο Πεντέλης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ευρύτερες συνεργασίας ώστε “η πόλη να βγει από το τέλμα” και “ο κάθε νέος να θέλει να ζήσει σε αυτήν”.

Η νέα γενιά αυτοδιοικητικών εκπροσωπείται από τον Κώστα Μερκουράκη στο Π. Φάληρο. Εκφράζοντας την ορμή του να αλλάξει τον τρόπο άσκησης πολιτικής μακριά από μηχανισμούς νομής της εξουσίας δίνει προτεραιότητα στην αναβάθμιση της κοινωνικής προστασίας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Τέλος, ο πολύπειρος Πέτρος Φιλίππου επανέρχεται στον Δήμο Σαρωνικού υπενθυμίζοντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες του που τον ανέδειξαν για έξι φορές δήμαρχο, ενώ αυτή την περίοδο υπηρετεί την Αυτοδιοίκηση ως αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής.

Αντώνης Φειδοπιάστης (Πεντέλη): Είμαστε παθιασμένοι με την πόλη μας

"'Αλλάζουμε σελίδα στον Δήμο Πεντέλης' είναι το σύνθημα της δημοτικής μας παράταξης 'Νέοι άνθρωποι - Νέα αρχή', η οποία αποτελείται από ευρύ φάσμα προσωπικοτήτων, είναι πολυσυλλεκτική και στο επίκεντρό της έχει τον πολίτη. Άλλωστε, εμείς είμαστε πιστεύουμε στη συνεργασία για να οικοδομήσουμε μαζί με τους συμπολίτες μας την επόμενη μέρα. Αυτό επιβάλλει η κατάσταση. Αυτό επιβάλλει και το νέο αυτοδιοικητικό τοπίο με τον 'Κλεισθένη Ι'. Την ίδια οπτική αναπτύσσουμε και για τα τοπικά συμβούλια, αφού είμαστε ανοιχτοί να στηρίξουμε και ανεξάρτητες υποψηφιότητες, αρκεί το πρόγραμμά τους να ταιριάζει με το δικό μας.

Κατερχόμαστε, λοιπόν, ξανά στον εκλογικό στίβο, γιατί δυστυχώς η πόλη μου βρίσκεται σε τέλμα. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε ο Δήμος Πεντέλης δεν ήταν μόνο η καθαριότητα, αλλά το έλλειμμα δημοκρατίας και διαλόγου. Γι' αυτό ο δήμος έχει μείνει πίσω!

Είμαστε παθιασμένοι με την πόλη μας και θέλουμε το σημαντικότερο τοπόσημό μας, το Πεντελικό όρος, η αυλή μας, να πάρει ξανά τα πάνω του και αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων μας και όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Το πάρτι με το Πεντελικό όρος τελείωσε και δεν πρόκειται να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος του περιβάλλοντος!

Μαζί με το δικό μας βουνό, στοχεύουμε σε παρεμβάσεις για την ανακύκλωση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα, έχουμε σχέδιο για την εξοικονόμηση ενέργειας, την εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών του δήμου για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Θέλουμε μια πόλη σύγχρονη, που να την αγαπήσουν οι νέοι.

Πιστεύουμε στη νέα γενιά και τη θέλουμε μαζί και δίπλα μας. Θέλουμε για να συνδιαμορφώσουμε ως νέα δημοτική αρχή την πόλη που ο κάθε νέος ονειρεύεται και θέλει να ζήσει. Άλλωστε, η ελπίδα μας προς τη νέα γενιά αποτυπώνεται στη σύνθεση του ψηφοδελτίου που στους πρώτους 27 υποψηφίους που ανακοινώσαμε οι 7 είναι ηλικίας από 18 έως 26 ετών και συνεχίζουμε...".

Κώστας Μερκουράκης (Π. Φάληρο): Βασική μας μέριμνα η κοινωνική προστασία

"Πριν από έξι χρόνια ξεκίνησε στο Π. Φάληρο μια διαδικασία πολιτικής έκφρασης πολιτών, αλλά και επιμέρους κινημάτων που αναπτύχθηκαν στα χρόνια της μνημονιακής κυριαρχίας μέσα από τη δημοτική μας κίνηση. Συναντηθήκαμε με πολίτες που πρωτοστάτησαν σε αγώνες μικρούς ή μεγάλους προκειμένου να κρατηθεί όρθια η κοινωνία που τότε δεχόταν σκληρή επίθεση.

Από τότε πολλά άλλαξαν, τόσο σε κεντρικό πολιτικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Αυτό που δεν άλλαξε είναι ότι διατηρήσαμε ως παράταξη σαφείς αποστάσεις και διαχωρίσαμε τη θέση μας από όσους παρέμειναν γαντζωμένοι στο προηγούμενο σύστημα εξουσίας. Διαχωρίσαμε τη θέση μας με όσους εκφυλίστηκαν σε μηχανισμούς διαμεσολάβησης, διαχείρισης και νομής της εξουσίας. Γιατί ξέραμε και ξέρουμε ότι καμία αλλαγή σε κανένα επίπεδο δεν μπορεί να γίνει προς όφελος των αδυνάτων με τέτοιες πρακτικές. Χωρίς την τοπική κοινωνία ενεργή.

Ήρθε ο καιρός να αναμετρηθούμε με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ανθρώπων. Εμείς δεν ερχόμαστε να αλλάξουμε πολιτική στον δήμο, ερχόμαστε να αλλάξουμε τον τρόπο που παράγεται και ασκείται η πολιτική. Με προτεραιότητα έναν δήμο όχι βαθμίδα της κεντρικής εξουσίας, αλλά θεσμό πραγματικής Αυτοδιοίκησης, με ανοιχτές πόρτες και βασική μέριμνα την κοινωνική προστασία. Με φροντίδα και παρεμβάσεις που βελτιώνουν πραγματικά την ποιότητα ζωής.

Καλούμαστε να δώσουμε ξανά έναν αγώνα όμορφο, που θα υπερασπιστεί την αξία της συλλογικότητας, θα αντιπαρατεθεί με το κυνήγι του σταυρού και τον παρασκηνιακών συγκολλήσεων και θα αποτυπώνει ξεκάθαρα το πλέγμα των δυνατοτήτων της Αυτοδιοίκησης ως η πιο κοντινή προς τον πολίτη μορφή οργάνωσης. Προσωπικά, είμαι πεπεισμένος ότι στην επερχόμενη αυτοδιοικητική μάχη μπορούμε να διεκδικήσουμε μια νέα πολιτική ισορροπία".

Πέτρος Φιλίππου (Σαρωνικός): Να επισφραγίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη μας

Με ένα πολυσυλλεκτικό, ανεξάρτητο σχήμα επανέρχεται στον Δήμο Σαρωνικού ο Πέτρος Φιλίππου και ζητά εκ νέου την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του απευθύνοντάς τους ανοικτή επιστολή. “Γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια. Μαζί αγωνιστήκαμε για να αλλάξουμε την εικόνα της περιοχής μας, την ποιότητα της ζωής μας. Μέσα από σχέσεις εμπιστοσύνης, που έχουν σφυρηλατηθεί ανάμεσα μας, προχωρήσαμε και πήγαμε τον τόπο μας μπροστά” τονίζει στην επιστολή του ο Πέτρος Φιλίππου προσθέτοντας: “Ιδιαίτερα όμως σας άκουγα τα τελευταία χρόνια, γι' αυτό και είμαι πάλι εδώ. Ακόμη και από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής δεν έμεινα ποτέ μακριά από τον τόπο και προσπάθησα να εντάξω όσα περισσότερα έργα ήταν δυνατόν για τον Δήμο Σαρωνικού” υπογραμμίζει.

Με τη νέα ομάδα, που αποτελείται από έμπειρα στελέχη στην Αυτοδιοίκηση και με πολλά νέα άτομα που έχουν όρεξη για δουλειά, ο Π. Φιλίππου καλεί τους συμπολίτες του να τον στηρίξουν “για να χαράξουμε νέους δρόμους ανάπτυξης με πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL