Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
"Λιμάνι της Αγωνίας": / "Λιμάνι της Αγωνίας": Συστράτευση για έναν Πειραιά που θα ανήκει στους κατοίκους του...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Λιμάνι της Αγωνίας": / "Λιμάνι της Αγωνίας": Συστράτευση για έναν Πειραιά που θα ανήκει στους κατοίκους του...

Ανακοινώνονται οι πρώτες υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές με προσωπικότητες που κινούνται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ευρύτερο χώρο. Την αρχή έκανε προ ημερών ο Ν. Μπελαβίλας, τον οποίο οι συνοδοιπόροι του στήριξαν σε ανοικτή εκδήλωση στον Πειραιά.

“Καλούμε τις δυνάμεις που συστρατεύονται σ’ αυτό τον κορυφαίο αγώνα να προχωρήσουμε μαζί για μια πόλη που θα ανήκει στους κατοίκους της, για μια πόλη στον ρόλο που της αρμόζει, για μια πόλη που δεν θα είναι όμηρος των παραπολιτικών μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων” είναι το μήνυμα που στέλνει η δημοτική παράταξη “Λιμάνι της Αγωνίας” με επικεφαλής τον Ν. Μπελαβίλα, ο οποίος ανακηρύχθηκε υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά απέναντι στον Γ. Μώραλη.

Στην κούρσα των δημοτικών εκλογών μπαίνει και ο Γ. Καραμέρος, ο οποίος, έχοντας διατελέσει αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, κατέρχεται για να δοκιμαστεί στον Δήμο Αμαρουσίου. Προ ημερών, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του πλαισιωμένη από τέσσερις ακόμη προσωπικότητες, δίνοντας το στίγμα της διεύρυνσης, αφού έχει την υποστήριξη των Οικολόγων και μελών της Κεντροαριστεράς. Η δημοτική παράταξη ονομάζεται “#Ενωμένο Μαρούσι” και οι πρώτες υποψηφιότητες που την πλαισιώνουν είναι ο Κώστας Βλάχος, δημοτικός σύμβουλος από το 2006 και επικεφαλής του συνδυασμού “Μαρούσι η πόλη μας” στις εκλογές του 2014, η Μαρία Καπασσά, χημικός - διδάκτορας βιώσιμης ανάπτυξης, η Δέσποινα Μαχαίρα, φοιτήτρια με δράση σε ζητήματα προσβασιμότητας και προσπελασιμότητας της πόλης και ο Αλέξανδρος Παπαχαραλάμπους, πολιτικός μηχανικός - υποψήφιος διδάκτορα στο ΕΜΠ με εξειδίκευση στον συγκοινωνιακό σχεδιασμό.

"Επιδιώκουμε μια 'έξυπνη' και 'ανθεκτική' πόλη που θα εμπνέει. Μια πόλη - υπόδειγμα με προτεραιότητα τον χώρο έξω από την πόρτα του σπιτιού μας, τον δρόμο, τον φωτισμό, την καθαριότητα, τον κοινόχρηστο χώρο της γειτονιάς μας. Ένα ενωμένο Μαρούσι, ανθρώπινο, πρωτοπόρο, φιλικό. Να υποστηρίξουμε την εργασία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό” αναφέρει στο μήνυμά του ο Γ. Καραμέρος.

Λίγο πιο νότια, στο Νέο Ηράκλειο, η Αιμιλία Τζίβα ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά της για τη δημαρχία, καθώς πλέον ηγείται της δημοτικής παράταξης “Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου”. “Βρισκόμαστε εδώ για να βάλουμε μαζί τα θεμέλια μιας νέας σχέσης που θα οδηγήσει στη ριζική αλλαγή των δομών του τρόπου λειτουργίας του δήμου” τόνισε κατά την ομιλία της στην κατάμεστη αίθουσα. “Η εποχή της απλής διαχείρισης και της ατέλειωτης γραφειοκρατίας σήμερα γίνεται παρελθόν. Η κοινωνία αλλάζει με βάση τις προτεραιότητές της και η δική μας προτεραιότητα είναι να γίνει η πόλη μας φιλική και σύγχρονη συνάμα, που θα δίνει άμεσες λύσεις στον πολίτη” σημείωσε η Αιμιλία Τζίβα προσθέτοντας: “Στόχος μας οι αλλαγές της πόλης να είναι προϊόν συμμέτοχων πολιτών που σκέφτονται και δρουν διαφορετικά, γιατί η σύγχρονη πόλη οφείλει να αλλάζει από τους ίδιους τους κατοίκους της”.

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής” Άννα Παραγυιού απευθύνει κάλεσμα στο δημαρχείο Καισαριανής (Βρυούλων και Κλαζομενών). Όπως λέει στο μηνυμά της η Άννα Παραγυιού, “θα γίνει η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της παράταξής μας με τους πολίτες μετά την εκλογή μου” και προσθέτει: “Θα είναι η έναρξη ενός μεγάλου διαλόγου που θα έχουμε με όλες τις Καισαριανιώτισσες και όλους τους Καισαριανιώτες το επόμενο διάστημα”. “Καλώ λοιπόν όλους τους πολίτες της πόλης,τους φορείς, τις συλλογικότητες αλλά κυρίως τους νέους και τις νέες της Καισαριανής μαζί να σχεδιάσουμε το μέλλον της πόλης μας”.

Η ιστορική δημοτική παράταξη του Δήμου Αθηναίων “Ανοιχτή Πόλη”, θίγοντας ένα ζήτημα που ταλανίζει την πρωτεύουσα, καλεί σε συζήτηση για τις “Προσεγγίσεις και πολιτικές για την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης στην πόλη μας” τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της παράταξης επί της Ξενοφώντος 7 στην πλατεία Συντάγματος. Για τον στρατηγικό σχεδιασμό και συντονισμό για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων θα μιλήσει ο Στ. Βαρδαρός, αναπληρωτής γενικός γραμματέας υπουργείου Υγείας, ενώ θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα "Δίκτυο άμεσης παρέμβασης για χρήστες ουσιών" που εκπόνησαν από κοινού η Περιφέρεια Αττικής, ο ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ. Παρέμβαση θα κάνει η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμ. Κυπριανίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL