Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Δρομολογείται η ρύθμιση για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δρομολογείται η ρύθμιση για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να δρομολογηθεί η έκδοση της προκήρυξης για τους 3.210 εργαζόμενους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Για το ζήτημα συνάντηση πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι με τον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης και την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Το αμέσως επόμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι θα διατυπώσουν τις προτάσεις τους, καθώς εκφράζουν τον φόβο ότι εάν δεν υπάρξει ενισχυμένη μοριοδότηση στους όρους της προκήρυξης για τους υφιστάμενους, υπάρχει περίπτωση μερίδα αυτών να αποκλειστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους παρευρισκόμενους στη συνάντηση, αυτό που τέθηκε από τους υπουργούς είναι πως η ρύθμιση αποσκοπεί στην κατοχύρωση των μόνιμων θέσεων εργασίας τόσο στο οργανόγραμμα των δήμων, όσο και των νομικών προσώπων αυτών, ώστε να είναι ισάριθμες με τις σημερινές 3.000. Επίσης, στην προκήρυξη του διαγωνισμού θα προβλεφθούν επιπλέον 7% των θέσεων για ειδικές προστατευόμενες κατηγορίες, όπως ΑμεΑ, πολύτεκνοι κ.λπ. Οι όροι της προκήρυξης -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- θα περιλαμβάνουν ειδική επιπρόσθετη μοριοδότηση για τους ήδη εργαζόμενους στο πρόγραμμα, ώστε να διασφαλιστούν στον μέγιστο βαθμό οι νυν εργαζόμενοι.

Παράλληλα, οι συναρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους ότι το σύνολο της δαπάνης μισθοδοσίας του προγράμματος θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατά την ενημέρωση των εργαζομένων ειπώθηκε ότι η δυνατότητα σύστασης μόνιμων θέσεων και η χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό θα αφορά τους ΟΤΑ που σήμερα παρέχουν υπηρεσίες στο πλαίσιο του προγράμματος. Εκφράστηκε, μάλιστα, η σκέψη σε βάθος χρόνου και όταν θα υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης, είτε με κρατικούς πόρους είτε με πόρους των ΟΤΑ, να αναζητηθεί η δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος και στους υπόλοιπους δήμους.

Στη Βουλή τις επόμενες μέρες

“Οριστικοποιήσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες της ρύθμισης που θα φέρουμε στη Βουλή τις επόμενες μέρες προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού μόνιμης και σταθερής εργασίας στο πρόγραμμα” τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτσης μετά το πέρας της συνάντησης.

“Σε αγαστή συνεργασία με τους εργαζόμενους και με σεβασμό στο σύνταγμα της χώρας λύνουμε ένα χρόνιο πρόβλημα, ενισχύοντας το κοινωνικό κράτος και προστατεύοντας τα εργατικά δικαιώματα” είπε ο Αλ. Χαρίτσης, προσθέτοντας: “Η δέσμευση η δική μας και του πρωθυπουργού γίνεται πράξη: ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα εξασφαλίζεται και βάζουμε τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς ομηρείας χιλιάδων ανθρώπων που για χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL