Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Με δικούς του υποψήφιους το Πράττω στις αυτοδιοικητικές εκλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με δικούς του υποψήφιους το Πράττω στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Την προοπτική ενός αυτόνομου δρόμου του Πράττω μελετά ο Ν. Κοτζιάς, όπως προέκυψε από συνέντευξή του στον News 247, όπου ανέφερε και τις ενστάσεις του σε μια πλευρά της συνταγματικής αναθεώρησης της ΠΓΔΜ.

"Το Πράττω θα στηρίξει τους δικούς του υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε μεγάλο τμήμα συμφωνούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον κ. Καρυπίδη δεν θα τον στηρίξουμε γιατί διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών" είπε ο Ν. Κοτζιάς, αποκαλύπτοντας ότι "μεγάλη μερίδα των στελεχών του Πράττω θέλουν αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές. Εγώ είμαι σκεπτικός". Το τι θα κάνουμε στις εθνικές εκλογές θα το συζητήσουμε αργότερα" συμπλήρωσε, διαμηνύοντας: "Όπως λέω στους Συριζαίους οι διαφορετικοί δεν είναι εχθροί. Με κάποιον κόσμο στην κίνηση του Γ. Παπανδρέου μπορούμε να συνομιλήσουμε" είπε, ενώ σε άλλο σημείο ισχυρίστηκε: "Δεν είχα στήριξη από κανέναν υπουργό. Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ ήταν εναντίον μου".

"Να αλλάξει το άρθρο 48"

Αναφορικά με τη συνταγματική αναεώρηση στην ΠΓΔΜ, ο Ν. Κοτζιάς ανέφερε ότι "το άρθρο 49 του συντάγματος της ΠΓΔΜ προβλέπει υπεράσπιση των μακεδονικών πληθυσμών στις γειτονικές χώρες. Το άρθρο 108 του ελληνικού συντάγματος γράφει ότι υπερασπίζεται τον ελληνισμό παντού στον κόσμο. Ζητήσαμε την τροποποίηση του 48, να γίνει όπως το 108. Το έκαναν στις δύο πρώτες παραγράφους, αλλά έβαλαν και μια παράγραφο για τα δικαιώματα του μακεδονικού λαού στο εξωτερικό, έβαλαν δηλαδή τον αλυτρωτισμό από την πίσω πόρτα. Αυτό είναι εκτός της συμφωνίας μας και πρέπει να αλλάξει" είπε, υποστηρίζοντας πως "στις διεθνείς συμφωνίες δεν γίνονται ερμηνευτικές δηλώσεις". Τέλος, εκτιμώντας πως "η διαδικασία στα Σκόπια θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στα μέσα Ιανουαρίου", είπε ότι "η συμφωνία προβλέπει ότι αμέσως μετά πρέπει να έρθει στην ελληνική Βουλή. Ο Μάρτιος είναι πολύ μακριά. Ο Ζάεφ έχει κάνει πολλά για να κρατήσει το χρονοδιάγραμμα, δεν θα έπρεπε να το παραβιάσουμε εμείς".

Απειλητικά μηνύματα από επώνυμους

Ο Ν. Κοτζιάς κατήγγειλε πως έχει "δεχθεί απειλητικά γραπτά μηνύματα στο τηλέφωνο από επώνυμους και ανώνυμους. Τους έχω εντοπίσει, βρήκα ονόματα και διευθύνσεις, τα έχω δώσει στις αρχές, δεν έχουν κάνει τίποτα, έναν τον κάλεσαν για συστάσεις, έχω καταθέσει στοιχεία για δύο σε συμβολαιογραφεία" είπε, ενώ συμπλήρωσε: "Έχω δεχτεί απειλές με σφαίρες, με αίματα, με χώματα. Το έχω καταγγείλει, η έρευνα δεν έχει προχωρήσει. Με απειλές και εκβιασμούς προσπάθησαν να εμποδίσουν την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Υπάρχει ενιαίο κέντρο. Πιθανώς χρηματοδοτούνται από παρακρατικές δομές, ίσως από κάποιους περίεργους Ελληνοαμερικανούς, από περίεργους επιχειρηματίες. Αυτοί που παίρνουν τα λεφτά ξέρουν από πού τα παίρνουν".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL