Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Περιφέρεια Αττικής / Περιφέρεια Αττικής: Απάντηση στις βολές Σγουρού περί δήθεν νόθευσης του ανταγωνισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περιφέρεια Αττικής / Περιφέρεια Αττικής: Απάντηση στις βολές Σγουρού περί δήθεν νόθευσης του ανταγωνισμού

Τις βολές του εκ νέου υποψηφίου περιφερειάρχη Γ. Σγουρού περί δήθεν νόθευσης του ανταγωνισμού στις τέσσερις συμβάσεις ύψους 88 εκατ. ευρώ για τις ασφαλτοστρώσεις αποκρούουν με αποδεικτικά στοιχεία οι συνεργάτες της νυν περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου. Η επίθεση Σγουρού αφορά τον όρο που περιλαμβάνεται στις τέσσερις συμβάσεις για προμήθεια ασφαλτικού σκυροδέματος από εταιρείες που βρίσκονται σε απόσταση 40 χλμ. από την πλατεία Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, οι συνεργάτες της Ρ. Δούρου επικαλούνται απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης στις 9.10.2018 για αντίστοιχο έργο ασφαλτόστρωσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Στον όρο για τη χιλιομετρική απόσταση αναφέρεται στην απόφαση ότι ο ανάδοχος “θα πρέπει να αποδεικνύει με συμβολαιογραφική πράξη συνεργασίας ότι διαθέτει συγκρότημα παραγωγής, εμπορίας και διάθεσης ασφαλτικού συγκροτήματος σε απόσταση έως 40 χλμ. από την έδρα της αναθέτουσας αρχής”.

Επίσης, ο ανάδοχος θα πρέπει με την ίδια συμβολαιογραφική πράξη “να δεσμεύεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του έργου ανεξαρτήτως της ποσότητας παραγωγής και εποχής και επίσης θα προσκομίζονται η απόφαση της άδειας λειτουργίας και η απόφαση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων της μονάδας παραγωγής”. Στην περίπτωση δε ιδιόκτητου συγκροτήματος παραγωγής και προμήθευσης ασφαλτικού σκυροδέματος, ο ανάδοχος πρέπει να υποβάλει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση με τους ανωτέρω όρους. “Το ίδιο ακριβώς έχει και η διακήρυξη του σχετικού διαγωνισμού της Περιφέρειας Αττικής” επισημαίνουν συνεργάτες της Ρ. Δούρου και καταλήγουν λέγοντας: “Τα σχόλια περιττεύουν...”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL