Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Γενικότητες και ολίγον ανομία στην πρεμιέρα του Κ. Μπακογιάννη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γενικότητες και ολίγον ανομία στην πρεμιέρα του Κ. Μπακογιάννη

Να μοιράσει την ευθύνη μεταξύ της διοίκησης του δήμου και των πολιτών επιχείρησε χθες ο Κ. Μπακογιάννης, ανακοινώνοντας επισήμως την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του Δήμου Αθηναίων. Αρκέστηκε να επικαλεστεί την εμπειρία του ως αυτοδιοικητικού, υπογραμμίζοντας ότι κατέρχεται με “σεβασμό” στην “πόλη των πόλεων”.

Ισχυριζόμενος ότι η διεκδίκηση του Δήμου Αθηναίων “είναι απόφαση ζωής”, ο Κ. Μπακογιάννης υποστήριξε: “Είμαι ο πρώτος αυτοδιοικητικός που δοκιμάζεται στην Αθήνα”. “Ξέρω ότι για εμένα η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά είναι υπέρτατη τιμή”, πρόσθεσε, προκειμένου να αποσοβήσει το βάρος της οικογενειοκρατίας και να υπερτονίσει το αυτοδιοικητικό του προφίλ, αφού διατέλεσε δήμαρχος Καρπενησίου και περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Αποφεύγοντας τις δεσμεύσεις, ο Κ. Μπακογιάννης σκιαγράφησε τους άξονες της πολιτικής του επικεντρώνοντας στη δημόσια ασφάλεια, στην ανθρώπινη λειτουργία της πόλης και στην ανάκτηση του δημόσιου χώρου υπέρ των πολιτών. Για να καλύψει την άγνοιά του για τα θέματα της πόλης, επικαλέστηκε αυτά που είναι χρόνια και σχετίζονται με την καθαριότητα, τον οδοφωτισμό και την έλλειψη υποδομών.

Κάλεσε, μάλιστα, τους πολίτες εν είδει συμμετοχικής διαδικασίας να καταθέσουν τις προτάσεις τους, προκειμένου να καταρτιστεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο που θα επικυρωθεί με την εκλογή του. Ειδικά για την αντιμετώπιση της ανομίας κάλεσε τους πολίτες να καταρτίσουν από κοινού ένα σχέδιο που θα διευκολύνει το έργο της Αστυνομίας.

Στην εκδήλωση της υποψηφιότητας του Κ. Μπακογιάννη ξεχώρισαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, Βασίλης Κικίλιας, Άννα Καραμανλή, Κατερίνα Μάρκου, Σίμος Κεδίκογλου. Παρέστησαν ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Θανάσης Πλεύρης αλλά και ο πρώην διεκδικητής του Δήμου Αθηναίων και νυν υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Επίσης παρέστη ο Γρ. Ψαριανός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL