Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Σίμος Ρούσσος: Δεν είναι αργά να γίνουν περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών (Hχητ)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σίμος Ρούσσος: Δεν είναι αργά να γίνουν περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών (Hχητ)

Οπως τόνισε Στο Κόκκινο, η πανδημία επιβάλλει αλλαγή στις ιεραρχήσεις και στις προτεραιότητες, αλλά και στην ταχύτητα που δρούμε ως πολίτες.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/879606304&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

105,5 Sto Kokkino · Σίμ. Ρούσσος - 105,5 Στο Κόκκινο - 21 Αυγούστου 2020

Για την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να αναλάβει εντέλει τη δαπάνη της παροχής δωρεάν μασκών στους μαθητές των σχολείων, ο κ. Ρούσσος το χαρακτήρισε θετικό γεγονός. 

"Τα σχολεία ανοίγουν με τα τριπλάσια κρούσματα στις 7 Σεπτεμβρίου από ότι αυτά που είχαμε το Μάρτιο όταν έκλεισαν. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία, γιατί κανένας δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί".

Αναφερόμενος στις ενέργειες του δήμου Χαλανδρίου για την προφύλαξη των παιδιών από τον ιό, σημείωσε  ότι λήφθηκε απόφαση να προμηθευτεί διπλές βαμβακερές μάσκες για τα παιδιά, μέτρο που λαμβάνεται και σε άλλες χώρες του κόσμου. Μάσκες, ο δήμος ειχε μοιράσει είπε στα παιδιά και το Μάιο, καθώς και γάντια, θερμόμετρα, αντισηπτικά. 

Για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού μέχρι να τον νικήσουμε, ισχυρίστηκε ότι δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Ας δουν, προέτρεψε τους υπεύθυνους της πολιτείας τα μέτρα που εφαρμόζονται στη γειτονική Ιταλία, με την μείωση των παιδιών στις σχολικές τάξεις, την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Ας δουν, συνέχισε, τι γίνεται στην Ιαπωνία, όπου το κράτος  στέλνει υφασμάτινες μάσκες με το ταχυδρομείο στους πολίτες του. Στην Ισπανία, όπου μάσκες μοιράζονται στους σταθμούς του μετρό, αλλά και μέτρα που λαμβάνονται σε άλλες χώρες.

Για τη χώρα μας, επισήμανε ότι δεν είναι αργά να γίνουν περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών, να υπάρξουν μεγαλύτερες σχολικές αίθουσες, μείωση μαθητών στα σχολικά τμήματα, να γίνουν μειώσεις ωρών, να λειτουργούν σχολεία με βάρδιες, ώστε να υπάρξει ασφάλεια, να μην διακινδυνεύσει η υγεία των μαθητών. 

Η κοινωνική προσφορά, όμως, του Δήμου Χαλανδρίου δεν σταματά εδώ!

Οπως ανέφερε ο κ. Ρούσσος, "από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός στη χώρα μας, δόθηκε έμφαση στην καθαριότητα των χώρων και στις απολυμάνσεις. Πάρθηκαν μέτρα που αφορούν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας". Ταυτόχρονα, τόνισε, "δόθηκε πολυ μεγάλο βάρος στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, στις ευπαθείς ομάδες. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί" σημείωσε. 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL