Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.6°C14.9°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.0°C19.4°C
4 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 100%
Ανοιχτή Πόλη: Δημόσιος α-φιλόξενος χώρος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοιχτή Πόλη: Δημόσιος α-φιλόξενος χώρος

"Η εργαλειοποίηση από τη δημοτική αρχή του δημόσιου χώρου και της αυξημένης ανάγκης γι’ αυτόν έχει πλέον ξεφύγει από τα στοιχειώδη όρια της πολιτικής αξιοπρέπειας" τονίζει η Δημοτική παράταξη της Ανοιχτής Πόλης σχολιάζοντας την απόφαση του Δ. Αθηανίων να ξηλώσει παγκάκια στην πλατεία Βικτωρίας ώστε να απωθήσει τους πρόσφυγες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "Το ξήλωμα στα παγκάκια της πλατείας Βικτωρίας, ως μέσο αντιμετώπισης της συγκέντρωσης προσφύγων που προκαλείται από τις κυβερνητικές επιλογές, προκαλεί θλίψη. Θλίψη για το γεγονός ότι ένα πρόβλημα που απαιτεί ουσιαστικές παρεμβάσεις, με αξιοποίηση του κτηριακού αποθέματος και δημιουργία δομών ένταξης για τους άστεγους πρόσφυγες, αντιμετωπίζεται από το Δήμο Αθηναίων με συνταγές τύπου “πονάει χέρι, κόβει χέρι”.

Η δημοτική αρχή οφείλει να σεβαστεί τώρα την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να δώσει αξιοπρεπή λύση στο ζήτημα, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο" σημειώνει καταληκτικά η Ανοιχτή Πόλη.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL