Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
«Ανοιχτή Πόλη»: Σήμα αλαζονείας και περιφρόνησης της Δημοτικής αρχής το κλείσιμο της στέγης του “συνΑθηνά”
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ανοιχτή Πόλη»: Σήμα αλαζονείας και περιφρόνησης της Δημοτικής αρχής το κλείσιμο της στέγης του “συνΑθηνά”

«Πριν από λίγες μέρες, η δημοτική αρχή έκλεισε αιφνιδιαστικά τη στέγη του προγράμματος “συνΑθηνά” απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά αποδίδοντας τον χώρο στη Δημοτική Αστυνομία», τονίζει η Ανοιτχτή Πόλη αναφροικά με τη στέγη που λειτουργούσε από το 2013 ως μια ανοιχτή υποδομή για τη χωροθέτηση δράσεων αλληλεγγύης και ενημέρωσης, εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης κ.λπ από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα οργανώσεις και συλλογικότητες.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «από το ξεκίνημά της, η στέγη φιλοξένησε εκατοντάδες δράσεις, κάποιες από τις οποίες είχαν τακτικό χαρακτήρα, αποτελώντας μεταξύ άλλων κι ένα σημείο βοήθειας και παρηγοριάς για δεκάδες άστεγους και ευάλωτους συμπολίτες μας».

«Το κλείσιμο της στέγης, το οποίο έγινε εντελώς απροειδοποίητα και εν κρυπτώ, χωρίς καμία διαβούλευση, ενημέρωση ή αναζήτηση εναλλακτικών, στέλνει ένα σήμα αλαζονείας και περιφρόνησης, όχι μόνο για τους ευάλωτους ανθρώπους που ο χώρος αυτός εξυπηρετούσε, αλλά και για τις ομάδες της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνταν εκεί, και για τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου Αθηναίων», επισημαίνει η δημοτική παράταξη της Αθήνας και προσθέτει ότι «είναι ενδεικτικό ότι, όταν ως "Ανοιχτή Πόλη" θέσαμε το ζήτημα στην πρόσφατη συνεδρίαση (29/6) του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν πήραμε από τη δημοτική αρχή καμία απολύτως απάντηση, ούτε για το σκεπτικό της απόφασης, ούτε για το μέλλον της στέγης έστω σε κάποιον άλλο χώρο».

Τέλος, η «Ανοιχτή Πόλη» ζητεί από τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει την εν λόγω απόφαση. «Στεκόμαστε στο πλάι των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που με τη δράση τους προσφέρουν στους αδύναμους και ζωντανεύουν την Αθήνα».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL