Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Εγκαταλελειμμένο το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» με ευθύνη του Γ. Πατούλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εγκαταλελειμμένο το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» με ευθύνη του Γ. Πατούλη

Με επικοινωνιακού χαρακτήρα ενέργειες, ο Γιώργος Πατούλης προσποιείται ότι βιάζεται να παρουσιάσει το νέο πρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής ώστε, όπως μονότονα επαναλαμβάνει να καταστεί «Περιφέρεια υγείας και ευζωίας». Τον προδίδουν, όμως, οι εικόνες εγκατάλειψης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», για το οποίο ενώ έχει λάβει την εξουσιοδότηση με ειδική νομοθετική ρύθμιση από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη για μεταβίβαση της αρμοδιότητας στην Περιφέρεια Αττικής.

Κι ενώ, ο Γ. Πατούλης εκθέτει το όραμά του να μετατραπεί το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» σε «πάρκο των Εθνών», η δημοτική παράταξη «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» στηλιτεύει τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη για τη πρακτική «νέας ‘αριστείας’», που δήθεν υλοποιεί στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», καθώς το κονδύλι των 52.000 ευρώ, που έχει εγκρίνει  με κατεπείγουσα διαδικασία ανάθεσης είναι για «μπαλώματα και πεταμένους φράχτες παντού».

«Παρά τις προ δεκαημέρου δηλώσεις του κ. Πατούλη περί ‘γοργών ρυθμών αποκατάστασης της περιμετρικής περίφραξης’, η κατάσταση σήμερα στο Μητροπολιτικό Πάρκο, Αντώνης Τρίτσης, συνεχίζει να είναι αποκαρδιωτική», τονίζει η δημοτική παράταξη. Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι «εξαιρετικά αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός πως ακόμη και στα ελάχιστα μέχρι σήμερα σημεία που είχαμε αντικατάσταση της περίφραξης, τα παλιά συρματοπλέγματα πετάχτηκαν ανεξέλεγκτα σε σημεία εντός του πάρκου με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για ενδεχόμενο τραυματισμό περιπατητή ή επισκέπτη του χώρου, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες».

«Ο κ. Περιφερειάρχης συνεχίζει να αγνοεί ποια είναι η πραγματικότητα που επικρατεί στο πάρκο και οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν», τονίζει η δημοτική παράταξη υπογραμμίζοντας ότι «οι πολίτες του Ιλίου και των γύρω περιοχών να συνεχίσουν να προστατεύουν και να προασπίζονται το πάρκο Τρίτση, τους χώρους και τις υποδομές εντός αυτού, όπως πράττουν όλα αυτά τα χρόνια με θέρμη».

Η δημοτική παράταξη εγκαλεί και τον δήμαρχο Ιλίου, Νίκο Ζενέτο, ο οποίος συμμετέχει στο νέο Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου για τον εάν έχει «κάτι να πει για αυτές τις εικόνες ντροπής». Τέλος, η δημοτική παράταξη «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» τονίζει ότι «ήρθε η ώρα να συζητήσουμε και για ένα βασικό διαχρονικό πρόβλημα, όπως την ύπαρξη εσωτερικών περιφράξεων, μήκους 2.626 μέτρων, που δεν επιτρέπουν την καθολική πρόσβαση σε όλους τους χώρους του πάρκου ώστε να καταστεί αυτό ενιαίο».

Επιχειρώντας να αντιστρέψει τις εικόνες ντροπής το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Στάθη Σταθόπουλο, για να συζητήσουν την «επιτάχυνση των διαδικασιών για την ταχύτερη και βέλτιστη αξιοποίηση των κονδυλίων ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ που έχει διασφαλίσει η Περιφέρεια Αττικής από το Πράσινο Ταμείο για την ανάπλαση του Πάρκου Τρίτση».

Ο Γ. Πατουλής ανέφερε πως «η Περιφέρεια ήδη έχει προϋπολογίσει 1 εκατ. ευρώ για τα έργα ανάπλασης» και πως «προχωρά με ταχείς ρυθμούς και στη στελέχωση των υπηρεσιών που θα υποστηρίξουν το εγχείρημα», ώστε το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» να μετατραπεί σε «πάρκο των Εθνών»…

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL