Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Διανομή τροφίμων από τον Δήμο Χαλανδρίου στο καταυλισμό Ρομά του Νομισματοκοπείου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διανομή τροφίμων από τον Δήμο Χαλανδρίου στο καταυλισμό Ρομά του Νομισματοκοπείου

Παρουσία του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου και της εντεταλμένης για θέματα κοινωνικής πολιτικής περιφερειακής συμβούλου Μαρίας Ζέρβα διανεμήθηκαν σήμερα Παρασκευή 10 Απριλίου ποσότητες νωπών και συσκευασμένων τροφίμων στις οικογένειες Ρομά που παραμένουν στον καταυλισμό του Νομισματοκοπείου, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις εκτός καταυλισμού, για την προστασία των Ρομά και των περιοίκων.

Τα χρήματα για την αγορά των τροφίμων διατέθηκαν από το ποσό των 20.000 ευρώ που εξασφαλίστηκαν στο πλαίσιο της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων από το υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο τη λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορονοϊού σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά. Στόχος να τηρηθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Αττικής για παραμονή των Ρομά εντός του καταυλισμού.

Της αγοράς και διανομής των τροφίμων προηγήθηκε ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Στη διανομή των τροφίμων παρέστησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι: Κοινωνικής Πρόνοιας Κώστας Ευθυμίου, Τεχνικών Έργων Έλενα Χριστούλη, Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής, η προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας Φωτεινή Οικονομίδου, η διαμεσολαβήτρια του Κέντρου Κοινότητας- Παράρτημα Ρομά Ελένη Δεσιώτου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Με αφορμή τη διανομή των τροφίμων στον καταυλισμό ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος σημείωσε:

«Συνεχίζουμε με τη λήψη κάθε δυνατού μέτρου για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού και την προστασία των Ρομά αλλά και των περιοίκων. Συνεχίζουμε με στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες που παλεύουν για τη διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στις υπηρεσίες του Δήμου και στους εθελοντές που συνέβαλαν στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης».

Παράλληλα με τις δράσεις διανομής τροφίμων και υγειονομικού υλικού συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η επιχείρηση καθαρισμού της έκτασης των 30 στρεμμάτων του καταυλισμού με την απομάκρυνση των οργανικών απορριμμάτων και των μπάζων από το γκρέμισμα άδειων παραπηγμάτων.

Σημειώνεται επίσης ότι συμφωνήθηκε με την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο κ. Μαρία Ζέρβα να πραγματοποιούνται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα απολυμάνσεις στο πεδίο ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να διανέμονται έτοιμα γεύματα σε όσους πολίτες το έχουν ανάγκη, συμπεριλαμβανομένων των Ρομά.

«Βάσει της καλής συνεργασίας του Δήμου με το γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργο Σταμάτη και την Περιφέρεια Αττικής θα αντιμετωπίσουμε αυτή την υγειονομική κρίση προς όφελος όλων των συμπολιτών μας», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Κώστας Ευθυμίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL