Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
"Δύναμη Ζωής": Να στηρίξει η Περιφέρεια το σύστημα δημόσιας Υγείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Δύναμη Ζωής": Να στηρίξει η Περιφέρεια το σύστημα δημόσιας Υγείας

Την άμεση υλοποίηση όλων των μεγάλων πρωτοβουλιών που πήρε η διοίκηση της Ρένας Δούρου από το 2017 για τον χώρο της δημόσιας Υγείας ζητεί η “Δύναμη Ζωής” από τη σημερινή διοίκηση Πατούλη. Πρωτοβουλίες που, χωρίς να υποκαθιστούν το υπουργείο Υγείας, σχεδιάστηκαν μαζί του, στο πλαίσιο προγραμματικών συνεργασιών, και χρηματοδοτήθηκαν από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, δημιουργώντας ένα πανελλαδικό πρότυπο.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης της 'Δύναμης Ζωής' από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής ήταν και παρέμεινε μέχρι τέλους η στήριξη του συστήματος δημόσιας Υγείας. Μια στρατηγική επιλογή την οποία στηρίξαμε, παρά την αβάσιμη, επιφανειακή και μικροκομματική κριτική που ασκήθηκε από εκείνους ακριβώς που σήμερα ομνύουν στο ΕΣΥ. Για εμάς η επιλογή ήταν, είναι και θα παραμείνει διαχρονική. Γιατί δεν παίζουμε με τις ζωές των παιδιών μας, δεν παίζουμε με το μέλλον του τόπου”, επισήμανε, ερωτηθείσα σχετικά, η Ρένα Δούρου.

Τα έργα που καλείται να υλοποιήσει άμεσα η Περιφέρεια Αττικής είναι:

* Να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (τομογράφοι, στεφανιογράφοι, κύκλοτρα κ.λπ.) σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ.

* Να ολοκληρωθεί η δημοπράτηση του υπόλοιπου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2019, με υπογραφή της Ρένας Δούρου. Στην προμήθεια αυτή περιλαμβάνεται, εκτός των άλλων, κρίσιμος εξοπλισμός για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

* Να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των στρατιωτικών νοσοκομείων.

* Να ολοκληρωθεί η προμήθεια μέσω ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής) ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, προϋπολογισμού 13,4 εκατ. ευρώ.

* Να προχωρήσει η ανακατασκευή των εξωτερικώνι ατρείων του Ευαγγελισμού, χώρου κρισιμότατου για τη λειτουργία του νοσοκομείου, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ

* Να προχωρήσει η επισκευή των εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Δυτ. Αττικής “Η Αγία Βαρβάρα”, προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ.

* Να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες στα νοσοκομεία “Μεταξά” Πειραιά και Νίκαιας, προϋπολογισμού 2,5 και 2,0 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ποσά που επίσης έχουν δεσμευθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.

* Σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας να λειτουργήσει τώρα η νέα καρδιολογική πτέρυγα στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL