Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Με καθυστέρηση 12 ημερών ο Γ. Πατούλης "είδε" τη δολιοφθορά στον αγωγό της Αίγινας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με καθυστέρηση 12 ημερών ο Γ. Πατούλης "είδε" τη δολιοφθορά στον αγωγό της Αίγινας

Ευθύνες καταλογίζει η “Δύναμη Ζωής” στη διοίκηση Πατούλη αναφορικά με τις δολιοφθορές που έχoυν υποστεί οι σωληνογραμμές του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της Αίγινας. Όπως καταγγέλλει η παράταξη Δούρου η διοίκηση Πατούλη αντέδρασε με καθυστέρηση 12 ημερών για μια τόσο σημαντική εγκατάσταση, που θα λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης στο νησί.

“Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια δολιοφθοράς, με σκοπό την καθυστέρηση των έργων για να μη φτάσει το πολυπόθητο αγαθό του νερού στο νησί της Αίγινας”, ήταν το πρώτο σχόλιο του Γ. Πατούλη, που το τελευταίο διάστημα είχε εστιάσει την προσοχή του στην εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Σύμφωνα με τη “Δύναμη Ζωής” η δολιοφθορά εντοπίστηκε από την τεχνική υπηρεσία από την 30η Ιανουαρίου. Ο δε Γ. Πατούλης με προχθεσινή ανακοίνωσή του, καθότι, βρισκόταν στις Βρυξέλλες, έδωσε εντολή στην αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Β. Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη να επιληφθεί του θέματος. Η αυτοψία των τεχνικών έδειξε ότι σε τρεις σωληνογραμμές μήκους 936, 360 και 1872 μέτρων εντοπίστηκαν οπές με κίνδυνο να βυθιστούν. “Η αρνητική αυτή εξέλιξη εγκυμονεί νέους κινδύνους για το κρίσιμο, όχι μόνο για ένα νησί αλλά για την εθνική οικονομία, αυτό έργο”, τονίζει η “Δύναμη Ζωής”, για να προσθέσει: “Είναι προφανές ότι η περίεργη αυτή υπόθεση οφείλεται αποκλειστικά στη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας”.

Από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης διαβεβαιώνει ότι μετά το συμβάν έχει δώσει εντολή για την ενίσχυση της φύλαξης του έργου. Η δε “Δύναμη Ζωής” υπογραμμίζει ότι “είναι σημαντικό να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην πόντιση του αγωγού”. Θυμίζει, μάλιστα, ότι η διοίκηση Δούρου παρέδωσε στον νυν περιφερειάρχη “ολοκληρωμένη την αδειοδότηση του έργου”, “με εξαίρεση μια υπογραφή του υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα σχετικά με την πόντιση του αγωγού”.

“Αυτό σημαίνει ότι η σημερινή διοίκηση όφειλε να ξεκινήσει την πόντιση την 1η Απριλίου 2020, που ολοκληρώνεται η περίοδος ψαρέματος με τράτες. Όμως η ημερομηνία αυτή έχει ήδη μετατεθεί για τον Ιούλιο καθώς από τον Οκτώβριο ως σήμερα υπήρξε ουσιαστική απραξία στο έργο”, τονίζει η “Δύναμη Ζωής”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL